یکشنبه ۲ اکتبر/ ۱۰ مهر در پی فراخوان فمینیست‌ها و فعالین حقوق ال‌جی‌بی‌تی‌کیوآی‌ای+، جمعی از ایرانیان ساکن هلند به همراه دیگر شهروندان این کشور با ملیت‌های متفاوت در همبستگی با اعتراضات در ایران و در اعتراض به قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی در شهر روتردام هلند تجمع کردند.

این تجمع از ساعت ۱۴بعدازظهر به وقت محلی به مدت دو ساعت در جریان بود. تجمع‌کنندگان شعارهایی چون «زن، زندگی، آزادی»، «بدن من، انتخاب من» و شعارهایی در محکومیت جمهوری اسلامی و نظام دینی حاکم به سه زبان فارسی، انگلیسی و هلندی سر‌می‌دادند.

در این تجمع متن‌هایی در همبستگی با جنبش مردمی ایران، از جمله پیام «فمینست برای ژینا» خوانده شد. همچنین نماینده جنبش «جان سیاهان اهمیت دارد / black lives matter» برای حاضرین سخن گفت و حمایت این گروه از جنبش مردمی در ایران را اعلام کرد.

یک از اعضای گروه برگزارکننده‌ تجمعات پیش از این به زمانه گفته بود:

Feminists4Jina کاملاً از احزاب و گروه‌های سیاسی مستقل است و هیچ‌گونه حمایت مالی‌ای از سوی هیچ حزبی ندارد. آنچه این تظاهرات سرتاسری را از دیگر تظاهرات متمایز می‌کند، امکان گردهم‌آمدن فعالان حوزه‌ فمینیسم و LGBTQIA+ و تمرکز بر مطالبات زنان و اقلیت‌های جنسی و دیگر سرکوب‌شدگان است. این جنبش، ماهیتی عمیقاً فمینیستی دارد و خود را از دیگر جنبش‌ها به واسطه‌آغاز از حقوق زنان و کوییرها (LGBTQIA+) و تأکیدش بر حقوق آنها تعریف می‌کند. البته باید یادآور شد که Feminists4Jina در تمام دیگر تظاهرات و گردهم‌آیی‌هایی اعتراضی در دفاع از خیزش مردم ایران فعالانه شرکت می‌کند. بااین‌حال، روز دوم اکتبر، فرصتی استثنایی و یگانه است که ما سال‌ها در انتظار آن بودیم تا صدای هم‌صدا و هماهنگ زنان و LGBTQIA+ را به گوش جهان برسانیم. برگزارکنندگان تجمعات از فعالین فمینیست و LGBTQIA+ هستند و هسته‌ مرکزی هماهنگ‌کننده‌ این جنبش، زنان‌ و کوییرها هستند.

مهسا (ژینا) امینی، زن کرد ۲۲ ساله را که از سقز همراه با خانواده‌اش به تهران رفته بود، گشت ارشاد ۲۲ شهریور دستگیر کرد. در همان روز و در بازداشت نیروهای پلیس امنیت اخلاقی، او به کما رفت و چهار روز بعد با مرگ مغزی و ایست قلبی در بیمارستان کسری درگذشت. مرگ مهسا(ژینا) امینی با موج گسترده‌ای از همبستگی مردم ایران همراه بوده است. از زمان درگذشت او در صدها شهر ایران و خارج از ایران تجمع‌هایی اعتراضی برپا شده است. نیروهای امنیتی در ایران با خشونت و گلوله به این اعتراض‌ها پاسخ داده‌اند.

گزارش تصویری از این تجمع را در ادامه مشاهده کنید:

هنوز آمار رسمی و دقیقی از تعداد جان‌باخته‌ها و افراد بازداشت شده در جریان اعتراض‌های داخل کشور وجود ندارد. سازمان حقوق بشر ایران ۱۰ مهر ۱۴۰۱ اعلام کرد که در اعتراضات سراسری پس از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی دست‌کم ۱۳۳ تن به قتل رسیده‌اند.