گورستان متفقین در محله قلهک تهران، میراث دو جنگ جهانی اول و دوم است. این گورستان در بخش جنوبی باغ قلهک و ضلع شمالی خیابان دولت قرار دارد. باغ قلهک نیز بازماندهای سرسبز از منطقه قدیمی قلهک است که روزگاری از سوی محمدشاه قاجار به دولت بریتانیا اجاره داده شد. گورستان متفقین در سال ۱۲۹۳ شمسی مقابل کلیسای سفارت بریتانیا احداث و در جریان جنگهای جهانی اول و دوم اجساد سربازان متفقین در آن دفن شد.
این گورستان قدیمی در بین اهالی محل به نام «گورستان دولت» نیز معروف است. گورستان دیوارهای آجری سادهای دارد و بنای یادبودی گنبدی شکل و فیروزهای رنگ با ویژگیهای معماری ایرانی در آن قرار دارد. در هر سوی بنای گنبدی، ۸ کتیبه یادبود وجود دارد. بر روی این کتیبهها نام بیش از چهار هزار کشته شده در جنگ حک شده است. نام کسانی که هیچ نشانی از آنان یافت نشده و بازماندگان به ذکر نامشان بسنده کردهاند. امکان بازدید عموم از گورستان متفقین وجود ندارد و تنها برخی تورهای تهرانگردی و با گرفتن مجوز قادر خواهند بود تا از این محل بازدید کنند.
۳۶ هزار میلیارد تومان درآمد و ۷ هزار میلیارد تومان سود!!؛ اینها ارقامی است که سید پرویز فتاح، رئيس بنیاد مستضعفان، از گردش مالی این بنیادِ در سال ۱۳۹۸ ارائه کرده است.
تحليلگران، بنیاد مستضعفان و على خامنه اى را عوامل اصلى شدت فساد و اوضاع رقت بار اقتصادى و مشقات مردم مىدانند.
بنیاد مستضعفان با در اختیار داشتن صدها شرکت و بنیاد و حتی بانک در پروژههای عظیم مالی حضور فعال دارد و در کنار «ستاد اجرایی فرمان امام» و «آستان قدس رضوی» به عنوان بازوهای مالی و تبلیغاتی خامنهای فعالیت کرده و به نوعی خزانهدار او نیز محسوب میشوند.
در تیر ماه ۱۳۹۸ دولت ایالات متحده داراییهای علی خامنهای و دفترش را مورد تحریم قرار داد.
رویترز در یکی از معدود گزارشهای مستند از داراییهای خامنهای در سال ۱۳۹۲ نوشت که « حتی بدون در نظر گرفتن نهادهای متمولی مانند «آستان قدس رضوی»، حداقل صاحب یک امپراتوری ۹۵ میلیارد دلاری بوده است.
Sattar bheshti / 29 July 2020