محمدعلی جعفری، سخنان روحانی در انتقاد از شورای نگهبان و لزوم تعامل با دنیا را تضعیف ارکان انقلاب خواند و گفت مسئولان برای جلب رضایت “شیطان بزرگ” ارزش‌ها را زیر سوال نبرند.

Jafari Rohani

علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران ایران به سخنان روحانی در تاکید بر وظیفه نظارتی شورای نگهبان بر امر انتخابات و ضرورت تعامل و گفت‌وگو با دنیا واکنش نشان داد. او بدون نام بردن از روحانی گفت: «برخی معتقدند رفتارهای ما باید در چارچوب اراده دشمن تنظیم شود و می‌گویند ما هر طوری که می‌خواهیم نمی‌توانیم حرف بزنیم و عمل کنیم؛ چون دیگران در مقابل ما واکنش نشان می‌دهند.»

خبرگزاری «تسنیم» به نقل از جعفری نوشت این حرف‌ها یعنی آغاز فرسایش استقلال و عزب نظام اسلامی و انقلابی ایران.

روحانی روز چهارشنبه ۲۸ مرداد گفته بود: «رویکرد جمهوری اسلامی ایران پافشاری بر حل و فصل همه معضلات جهان از طریق مذاکره و گفتگوست، نباید فکر کنیم پس از حصول توافق می‌توانیم هر طور که بخواهیم حرف بزنیم و عمل کنیم و دیگران در برابر این تغییر رفتار ما واکنشی نخواهند داشت.»

او گفت همه از نظر دولت برابرند، مجلس آینده به یک حزب و جناح تعلق نخواهد داشت و افزود شورای نگهبان ناظر است نه مجری: «مجری انتخابات دولت است. شورای نگهبان چشم است و چشم نمی‌تواند کار دست را بکند. نظارت و اجرا نباید مخلوط شوند. باید به قانون اساسی توجه کرد.»

روحانی مجلس اول را بهترین مجلس تاریخ ایران خواند و یادآوری کرد که تشکیل این مجلس بدون نظارت شورای نگهبان تشکیل شد.

فرمانده سپاه در واکنش به حرف‌های روحانی گفته است: «کسانی که از مسیر همین شورا و با بلند نظری و منش غیر جناحی اعضای آن، فرصت ظهور در عرصه مدیریت کشور را یافته اند، باید گفتار سنجیده‌تری داشته باشند.»

احمد توکلی، نماینده اصولگرای تهران نیز در پاسخ حرف‌های روحانی گفته است: «موضع انتخاباتی رئیس جمهور نه علمی است نه به مصلحت.»

خبرگزاری «تسنیم» از قول توکلی نوشت در کشور شورای حل اختلاف بین ارکان حکومت هست و اگر نظر رئیس جمهور در باره تعیین صلاحیت نامزدهای نمایندگی تغییر کرده باید با خود شورای نگهبان گفت‌وگو کند.

احمد توکلی به روحانی توصیه کرده که پا جای پای احمدی‌نژاد نگذارد و مانند او نگوید “فلان قانون را قبول ندارم”.

به گفته توکلی، موضع‌گیری روحانی با سابقه علمی و سیاسی و دینی او سازگار نیست و بهتر است دقت کند تا وحدت ملی حفظ شود.

انتخابات مجلس دهم در هفتم اسفند ۱۳۹۴ برگزار خواهد شد. از نگاه عموم ناظران سیاسی، این انتخابات بزنگاهی پرچالش در رقابت‌های جناحی به ویژه پس از شکاف‌های ناشی از توافق هسته‌ای خواهد بود و فصلی تازه در آرایش نیروهای سیاسی ایران را رقم خواهد زد.

بیشتر بخوانید: تلاش دولت برای تغییر در شیوه برگزاری انتخابات مجلس