بر اساس گزارشی که پنجشنبه ۴ اسفند / ۲۳ فوریه سازمان جهانی بهداشت و چند نهاد دیگر سازمان ملل منتشر کردند، هر دو دقیقه یک زن در دوران بارداری یا زایمان جان خود را از دست میدهد.
این نهادهای سازمان ملل گفتهاند که میزان مرگومیر بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ کاهش یافته است اما از آن زمان تاکنون عملاً یا راکد مانده یا حتی در برخی مناطق افزایش یافته است.
دادههای این گزارش به سال ۲۰۲۰ بازمیگردد و اثرات همهگیری کرونا، زمانی که بسیاری از بیمارستانها مجبور بودند از افراد مبتلا به کرونا مراقبت کنند، در آن نشان داده نشده است.
این گزارش گفته است که وضعیت بهویژه در مناطق فقیرتر و کشورهای گرفتار در جنگ و درگیریهای نظامی بدتر است. بر اساس این گزارش، ۷۰ درصد از مرگومیرها در جنوب صحرای آفریقا رخ داده است.
کاترین راسل، مدیر اجرایی صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) در اینباره گفت: «هیچ مادری نباید هنگام زایمان از جان خود بترسد، آن هم زمانی که دانش و منابع لازم برای درمان عوارض رایج در دسترس است.»
عوارض شامل خونریزی شدید، فشار خون بالا، عواقب سقط جنین ناایمن یا بیماریهایی مانند ایدز و مالاریا است که میتواند با بارداری تشدید شود.
مراقبتهای بهداشتی بهتر
در این گزارش آمده است که مراقبتهای بهداشتی خوب و در دسترس، بسیاری از زنان را نجات میدهد و زنان برای برنامهریزی بارداری و در نتیجه محافظت بهتر از سلامت خود و همچنین به داروهای ضد بارداری نیاز دارند.
یکی از اهداف توسعه سازمان ملل کاهش مرگومیر مادران از ۳۳۹ مورد در هر ۱۰۰ هزار تولد در سال ۲۰۰۰ به کمتر از ۷۰ مورد در سال ۲۰۳۰ است. در سال ۲۰۲۰ این تعداد ۲۲۳ مورد بود.