در پی کاهش ذخایر نفت خام آمریکا و پیشبینی سازمان بینالمللی انرژی از کاهش ذخایر نفتی جهان در نیمه دوم سال جاری میلادی، قیمت نفت افزایش یافت اما نگرانی از موج دوم شیوع ویروس جدید کرونا این افزایش را محدود میکند.
بهگزارش رویترز، بهای معاملات آتی نفت برنت در روز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت / ۱۴ مه با افزایش ۸۰ سنت یا ۲,۷ درصد در هر بشکه به ۲۹ دلار و ۹۹ سنت در هر بشکه رسید.
قیمت نفت خام «وست تگزاس اینترمیدیت» (WTI) نیز با رشد ۷۹,۰۸ سنت یا ۳,۱ درصد به ۲۶,۰۸ دلار در هر بشکه رسید.
قیمت نفت در دو هفته گذشته با اقدام برخی از کشورها در کاهش محدودیتهای قرنطینهای ناشی از همهگیری ویروس کوویدـ ۱۹ و بازگشایی کارخانهها و فروشگاهها افزایش داشته است. اما موارد جدید شیوع این ویروس در کره جنوبی و چین نگرانیها را نسبت به موج دوم همهگیری کوویدـ ۱۹ و آسیب دیدن احیای اقتصادی و تقاضا برای سوخت را برانگیخته است.
جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا روز گذشته، چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت / ۱۳ مه نسبت به «دوره طولانی رشد اقتصادی ضعیف» هشدار داد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارش هفتگی خود گفته است که ذخایر نفت این کشور در هفته منتهی به جمعه ۱۹ اردیبهشت / ۸ مه، ۷۴۵ هزار بشکه کاهش یافته و به ۵۳۱,۵ میلیون بشکه رسیده است. بدین ترتیب با ارائه برخی انگیزههای صعودی، موجودی ذخایر نفت خام ایالات متحده برای اولین بار در ۱۵ هفته سقوط کرد.
آژانس بینالمللی انرژی (IEA) روز پنجشنبه پیشبینی کرد که در سال ۲۰۲۰ تقاضا در بازار نفت کاهش یابد اگرچه با استناد به اقدامات کشورها در کم کردن محدودیتها تخمین خود را از این کاهش پایین آورد.
با افزایش تقاضا آژانس بینالمللی انرژی انتظار دارد که ذخایر نفت خام در نیمه دوم سال حدود ۵,۵ میلیون بشکه در روز کاهش یابد.
نفت برنت پس از انتشار گزارش ماهانه آژانس بینالمللی انرژی به ۳۰,۲۷ دلار در هر بشکه رسید.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) نیز در گزارش ماهانه خود پیشبینی کرد که تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۰ به میزان ۹,۰۷ میلیون بشکه در روز معادل ۹,۱ درصد کاهش خواهد یافت و در سه ماهه دوم این کاهش شدت خواهد گرفت.
بیشتر بخوانید: