لیدا حسینی‌نژاد – از روز یکشنبه، یکم ژوئیه سال جاری (۱۳۹۱ خورشیدی)، فروش نفت ایران به اتحادیه اروپا تحریم شد. هدف از این تحریم‌ها فشار بر دولت ایران با هدف متوقف‌سازی برنامه هسته‌ای این کشور است.

 
دولت آمریکا از اعمال این تحریم‌ها به ایران توسط اتحادیه اروپا استقبال کرده است. همزمان با شروع تحریم‌های نفتی علیه ایران، جمعی از ایرانیان و غیر ایرانیان در اعتراض و مخالفت با آن دست به تظاهرات زدند. این حرکت اعتراضی را گروه «هوار» که «علیه جنگ، تحریم‌ و سرکوب دولتی در ایران» فعالیت می‌کند، مقابل دفترهای سازمان ملل کشورهای انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا ساماندهی کرد.
 
در سایت «کلمه» آمده است: «حاضران در تظاهرات ضمن محکوم شمردن سرکوب دولتی در ایران، خواستار لغو تحریم‌ها شده‌اند.» در حرکت اعتراضی یادشده در شهر نیویورک، فعالان ایرانی‌ و غیر ایرانی ضد جنگ، جنبش «اشغال وال استریت» و حقوق بشر شرکت داشتند.
 
به بهانه این حرکت اعتراضی با «علی عبدی»، دانشجوی دکترای دانشگاه ییل و از اعضای گروه هوار در شهر نیویورک گفت‌وگویی انجام داده‌ایم. این فعال اجتماعی، ایرانیان دموکراسی‌خواه و مخالف سیاست‌های خارجی آمریکا و اتحادیه اروپا در قبال ایران را از دیگر گروه‌های شرکت‌کننده در تطاهرات یادشده نام برد.
 
علی عبدی: «ما فکر می‌کنیم این دو راه حلی که غرب پیشنهاد می‌کند، یعنی تحریم و جنگ که دست کم در گفتمان غالب سیاست‌های دولت‌های غربی از آن به اسم راه حل نام می‌برند، در واقع یک راه حل است. به این علت که ما تحریم‌ها را هم شکلی از جنگ می‌دانیم.»

 عضو گروه هوار، در مورد راه حل پیشنهادی این گروه به غرب با توجه به اینکه در ایران گروه‌هایی از مردم از جانب حکومت جمهوری اسلامی تحت فشار هستند و از طرفی غرب تحریم‌هایی را علیه سیاست‌های هسته‌ای ایران به اجرا گذاشته است و اسرائیل از گزینه‌های حمله نظامی صحبت می‌کند، می‌گوید: «ما فکر می‌کنیم این دو راه حلی که غرب پیشنهاد می‌کند، یعنی تحریم و جنگ که دست کم در گفتمان غالب سیاست‌های دولت‌های غربی از آن به اسم راه حل نام می‌برند، در واقع یک راه حل است. به این علت که ما تحریم‌ها را هم شکلی از جنگ می‌دانیم.»

 
علی عبدی به شمار کشته‌شدگان در کشور عراق در دوره تحریم‌ها اشاره و تاکید می‌کند که در تحریم‌ها تنها بحث کشته شدن مردم درمیان نیست، بلکه استعدادها، آرزوها و توانایی‌های یک ملت به دلیل سیاست‌های خصمانه هدر می‌رود.
 
او جدا کردن تحریم‌های هدفمند و تحریم‌های گسترده فعلی را دشوار می‌داند و می‌گوید: «به نظر من نوع هدفمند آن یک بازی کلامی برای سرپوش گذاشتن بر واقعیتی است که اتفاق می‌افتد و رنجی که بر مردم ایران تحمیل می‌شود.»
 
علی عبدی در این گفت‌وگو، تنها راه حل پیشنهادی را نه گفتن به جنگ و به تحریم عنوان کرده است.
ادامه گفت‌وگو را از طریق لینک زیر بشنوید.