کوفی عنان، نماينده ويژه سازمان ملل در امور سوريه گفت ايران بايد در تلاش‌ها برای پايان دادن به خشونت‌ها در سوريه که جان هزاران نفر را گرفته، شرکت کند.

به گزارش آسوشيتدپرس، عنان روز جمعه دوم تير ۱۳۹۱ به خبرنگاران در ژنو گفت من معتقدم که ايران بايد بخشی از راه‌حل بحران سوريه باشد.

اين سخنان عنان در حالی مطرح می‌شود که نشست “گروه تماس” برای بررسی بحران سوريه روز ۳۰ ژوئن (۱۰ تير) برگزار می‌شود.

سرگی لاوروف: مخالفت‌های آمريکا و بريتانيا با شرکت ايران در نشست بين‌المللی در خصوص مسأله سوريه مطلقاً ناموجه است

آمريکا به شدت مخالف حضور ايران در اين نشست است اما سرگی لاوروف، وزير خارجه روسيه روز جمعه به خبرنگاران گفت: “مخالفت‌های آمريکا و بريتانيا با شرکت ايران در نشست بين‌المللی در خصوص مسأله سوريه مطلقاً ناموجه است.”

لاوروف گفت ايران بايد در اين نشست شرکت کند.

آمريکا و روسيه در يک سال گذشته درباره بحران سوريه نتوانسته‌اند به راه‌حل مشترکی برسند. واشنگتن از تشديد تحريم‌ها و فشارهای بين‌المللی و صدور قطعنامه توسط شورای امنيت سازمان ملل عليه سوريه پشتيبانی می‌کند اما مسکو با دفاع از راه‌حل سياسی، می‌گويد مخالف تحريم و فشار عليه دمشق است.

مسکو دو بار تلاش قدرت‌های جهانی را برای تصويب قطعنامه شورای امنيت عليه سوريه را وتو کرد.

کوفی عنان پس از آنکه به عنوان نماينده ويژه سازمان ملل در سوريه انتخاب شد، طرحی را برای پايان يافتن خشونت‌ها به طرفين ارائه کرد. طرح عنان شامل “توقف فوری خشونت مسلحانه، آغاز گفت‌وگو ميان نيروهای درگير در سوريه، خروج نيروهای مسلح دولتی از مناطق، کمک‌رسانی و اقدامات بشردوستانه به آسيب‌ديدگان و آزادی زندانيان” است.

با اين حال تلاش‌های عنان تاکنون منجر به قطع خشونت‌ها در سوريه نشده است.

بيش از يک سال است که اعتراضات در سوريه ادامه دارد. به گفته فعالان مخالف دولت در يک سال گذشته بيش از ۱۴ هزار نفر در اين کشور کشته شده‌اند.