در ادامه جنبش «جمعهها برای آینده» نزدیک به ۴۰ هزار نفر از کشورهای مختلف در شهر آخن آلمان به دفاع از محیط زیست دست به تظاهرات زدند. این بزرگترین تظاهرات در آلمان در حمایت از محیط زیست بود.
تظاهرات «جمعهها برای آینده» که در ماههای گذشته در شهرهای مختلف به دفاع از محیط زیست برگزار شده بود، این بار روز جمعه ۳۱ خرداد / ۲۱ ژوئن بهشکل متمرکز در شهر آخن آلمان، شهر مرزی این کشور با هلند و بلژیک، برگزار شد و با استقبال گستردهای مواجه شد.
در این تظاهرات جوانان و نوجوانان مدافع حفظ محیط زیست از ۱۷ کشور، از جمله هلند، بلژیک، اسپانیا، ایتالیا، دانمارک، لهستان و جمهوری چک شرکت کردند.
این بزرگترین تظاهرات در حمایت از محیط زیست در تاریخ آلمان بود. بهگفته برگزارکنندگان نزدیک به ۴۰ هزار نفر در آن شرکت کردند.
«جمعهها برای آینده» یا «اعتصاب دانشآموزی برای بحران اقلیمی» یک جنبش دانشآموزی جهانی متعهد به آگاهیبخشی درباره بحران اقلیمی کره زمین است که اعضایش در ساعات درس در روز جمعه به خیابانها میروند و علیه بحران محیط زیست در جهان تظاهرات میکنند.
تظاهرات آخن از چند نقطه شهر آغاز شد و در انتها شرکتکنندگان در ورزشگاه تیوُلی شهر گرد آمدند و کنسرتهای موسیقی برپا شد.
در اطلاعیهها، شعارها و سخنرانیها، دانش آموزان خواستار توقف سریع نیروگاههای زغال سنگ و تعهد بیشتر به توقف گرمایش زمین شدند.
در حالی که بسیاری از شرکتکنندگان خود را با قطار به آخن میرساندند، پلیس ابتدا خیابانهای منتهی به ایستگاه مرکزی قطار را مسدود کرد اما بعد از ظهر جمعه رفت و آمد در این منطقه بار دیگر از سر گرفته شد.
این تظاهرات که در آن برخی از سیاستمداران آلمانی نیز حضور داشتند در آرامش برگزار شد.
سازماندهندگان تظاهرات متمرکز آخن قرار است در زمان تعطیلات تابستانی مدارس به اعتراضات «جمعهها برای آینده» ادامه دهند. آنها برگزاری تظاهرات مشابهی را در شهرهای لوزان (سوئیس) و دورتموند (آلمان) در برنامه خود دارند.
گرتا تونبرگ، فعال محیط زیست ۱۶ ساله سوئدی از بنیانگذاران جنبش «جمعهها برای آینده» ۱۷ خرداد / ۷ ژوئن جایزه «سفیر وجدان» سازمان عفو بینالملل را دریافت کرد. این جایزه معتبرترین جایزه عفو بینالملل است.
در تحقیقاتی که چندی پیش پژوهشگران در مورد شرکتکنندگان جنبش محیط زیستی «جمعهها برای آینده» انجام دادند اعلام شد که بیشترین آنها را نوجوانان و جوانان بین ۱۴ تا ۱۹ ساله تشکیل میدهند که در میان آنها دختران بالاترین تعداد را دارند.
کارشناسان اقلیمی بینالمللی و فعالان محیط زیست بارها نسبت به روند پرشتاب گرمایش زمین هشدار دادهاند. برای جلوگیری از فاجعهبارترین اثرات تغییرات اقلیمی در معاهده اقلیمی پاریس، حداکثر افزایش درجه دما نسبت به سطح پیش از انقلاب صنعتی ۲ درجه در نظر گرفته شده است. با این حال دولتها توجه کمی به این موضوع دارند و فعالانه در این راه تلاش نمیکنند.
بر اساس معاهده پاریس، هیچ توافق همگانی بینالمللی درباره سهم منصفانه مسئولیت در قبال گرمایش زمین وجود ندارد. هر کشور بر مبنای عواملی از جمله اراده سیاسی، درجه صنعتیسازی، توانایی مالی، شمار جمعیت و مسئولیت تاریخی در تولید گازهای گلخانهای تعهداتی را ذیل این معاهده مشخص کرده است.
بیشتر بخوانید: