۱۰ هزار کارگر با امضای طوماری به قانون هدفمندی يارانه‌ها در ايران اعتراض کردند و خواهان افزايش دستمزد خود بر اساس نرخ تورم شدند.

به گزارش خبرگزاری کار ايران (ايلنا)، کارگران در اين طومار که خطاب به عبدالرضا شيخ‌الاسلامی، وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعی ايران نوشته‌اند، اعلام کرده‌اند با اجرای قانون هدفمندی يارانه‌ها، قيمت کالاها چندين برابر افزايش يافته اما دستمزد کارگران افزايش نيافته است.

قانون هدفمندی يارانه‌ها از اواخر سال ۱۳۸۹ در ايران اجرا شد. بر اساس اين قانون يارانه‌های انرژی حذف شد. با حذف يارانه انرژی، قيمت‌ انرژی و بسياری از کالاها و خدمات در ايران افزايش يافت.

در اين طومار آمده است: “شرکت‌های پيمانکاری همچنان مشغول چپاول دسترنج کارگران هستند و نا‌امنی شغلی، ‌اخراج سازی و تعطيلی کارخانه‌ها در بد‌ترين وضعيت نسبت به سال‌های پيش قرار دارد.”

امضاکنندگان اين طومار گفته‌اند هيچ انسانی نمی‌تواند چنين شرايطی را تحمل کند.

کارگران: شرکت‌های پيمانکاری همچنان مشغول چپاول دسترنج کارگران هستند و نا‌امنی شغلی، ‌اخراج سازی و تعطيلی کارخانه‌ها در بد‌ترين وضعيت نسبت به سال‌های پيش قرار دارد

کارگران خواهان “افزايش حداقل دستمزد‌ها براساس تورم، اجرای فوری بيمه کارگران ساختمانی و مصوبه هيئت وزيران مبنی بر حذف شرکت‌های پيمانکاری و عقد قرارداد مستقيم و دائمی با کارگران و ايجاد ساز و کار قانونی قاطع برای پرداخت به موقع دستمزد‌ها” شده‌اند.

امضاکنندگان اين طومار همچنين خواهان تعقيب قضايی کارفرمايانی شده‌اند که کارگران را بدون قرارداد و يا با قراردادهای سفيد امضا و دستمزدهای معوقه وادار به کار می‌کنند.

يک ماه پيش علی دهقان‌کيا، نايب رئيس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ايران گفت بيش از ۵۵ درصد کل قرارداد‌ها بين کارگران و کارفرمايان “سفيد امضا” منعقد می‌شود.

به گفته دهقان‌کيا اين موضوع نشان از “بی‌اعتبار شدن قراردادهای کاری و فقدان امنيت شغلی کارگران دارد.”