سازمان ملل میگوید که در حال حاضر سه میلیون نفر پناهنده و مهاجر، ونزوئلا را به دلیل بحران اقتصادی، خشونت، تورم بالا و کمبود غذا و دارو ترک کردهاند.
این تعداد برابر با یک نفر از از ۱۲ ونزوئلایی است.
به گفته سخنگوی آژانش پناهندگان سازمان ملل، از این سه میلیون نفر، ۲,۳ میلیون نفر ونزوئلا را از سال ۲۰۱۵ ترک کردهاند. روند خروج از ونزوئلا در شش ماه گذشته شدت یافته است.
بیش از یک میلیون پناهجو و مهاجر ونزوئلایی در کلمبیا هستند. پرو هم نزدیک به نیم میلیون پناهجوی کلمبیایی دارد. ۲۲۰ هزار نفر در اکوادور، ۱۳۰ هزار نفر در آرژانتین و بیش از ۱۰۰ هزار نفر در شیلی و ۸۵ هزار نفر هم در برزیل پناهنده شده اند.
هر روز ۳هزار نفر به کلمبیا میرسند و دولت این کشور گفته که تا سال ۲۰۲۱ چهارمیلیون نفر میتوانند در این کشور زندگی کنند که هزینهای برابر با ۹ میلیارد دلار در بر خواهد داشت.
هر چهار روز یک بار، چهار تا شش هزار نفر هم به مکزیک میرسند تا از این مسیر خود را به آمریکا برسانند.
بانک جهانی میگوید که این بحران تاکنون ۱,۲ میلیارد دلار برای کلمبیا هزینه داشته است.
پیشتر اکوادور و پرو اعلام کرده بودند که شرایط ورود به این کشورها را سختتر میکنند.
ونزوئلا در چهارمین سال رکود اقتصادی قرار دارد و تولید ناخالص داخلی آن دو برابر کمتر شده است. به گفته صندوق بینالمللی پول (IMF)، انتظار میرود نرخ تورم این کشور در سال جاری به یک میلیون درصد برسد.
از سال ۲۰۱۳ تاکنون، ارزش پول این کشور ۹۹.۹۹ درصد در مقابل دلار آمریکا کاهش یافته است.
در دوران ریاست جمهوری نیکولا مادورو، صنعت این کشور تنها ۳۰ درصد فعال بوده و از کاهش قیمت نفت از سال ۲۰۱۴ بسیار ضربه خورده است. ۹۶ درصد درآمد این کشور از نفت است.
مادورو، این شرایط را حاصل «جنگ اقتصادی» علیه این کشور میخواند.