هم در حوزه تجهیزات و هم در حوزه دارو کمبود وجود دارد

مینو محرز، رئیس مرکز تحقیقات ایدز بیمارستان «امام خمینی» در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا اعلام کرده که هم در حوزه تجهیزات و هم در حوزه دارو کمبود وجود دارد. بخش تجهیزات پزشکی به خصوص مواردی که مصرف آن برای کنترل بیماری‌های عفونی است با کمبود مواجه شده و مشکلات بسیاری ایجاد کرده است.

به دنیال بحران ارزی و اعمال تحریم‌های جدید آمریکا، وزارت بهداشت و درمان ایران ۱۳ تیر امسال در یک بخشنامه به تمامی بیمارستان‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ کرد که «در راستای مدیریت منابع و مصارف و باتوجه به لزوم اجتناب از استفاده بی‌رویه وسایل پزشکی یک‌بارمصرف و تغییر رویکرد تدارک و تأمین وسایل پزشکی، ابزار و وسایل جهت انجام جراحی‌ها، از وسایل پزشکی یک‌بارمصرف به سمت استفاده از وسایل با قابلیت استفاده مجدد حرکت کنند».

مینو محرز در رابطه با دستورالعمل استفاده مجدد از برخی وسایل پزشکی در بیمارستان‌ها گفته: «یک سری از تجهیزات پزشکی بسیار گران است و حتی قبل از این بخشنامه هم استفاده مجدد می‌شد؛ مخصوصا برای بیماری‌های قلبی چون قیمت تمام شده آن بسیار گران تمام می‌شود، به طور مثال یک دستگاه آریتمی قلب زمانی که هنوز دلار به این اندازه گران نشده بود، چهار میلیون تومان بود، اما الان سر به فلک می‌کشد.»

او گفته:‌ «در بخشنامه‌ای که صادر شد، در برخی مواقع زیاده‌روی شده است. تجهیزاتی کاملا باید استریل شود که می‌تواند استفاده مجدد شود.»

به گفته رئیس مرکز نحقیقات ایدز بیمارستان «امام خمینی»، بخشی از این تجهیزات که با خون مرتبط می‌شود، نباید دوباره استفاده شود، چون خاصیت خود را از دست می‌دهد و با استریل زیاد شل می‌شود:‌ «هر چیزی بیش از حد استریل شود، در نهایت به ضرر مردم تمام شود.»

محرز تاکید کرده که باید از متخصصان کمک گرفته شود تا مشخص شود از چه لوازمی می‌توان استفاده مجدد کرد و آنها تاکید کرده‌اند که بعضی از تجهیزات پزشکی و نه همه تجهیزات امکان استفاده دوباره دارند.

منتقدان بخشنامه وزارت بهداشت معتقدند که این وزارتخانه تنها به دنبال صرفه‌جویی در منابع ارزی و ریالی است و صدود این بخشنامه بدون نگاه کارشناسی در راستای صرفه‌جویی اقتصادی بدون درنظر گرفتن مخاطرات احتمالی صورت گرفته است.


در همین زمینه:

استفاده دوباره از لوازم پزشکی «بازی با جان بیمار» است