تازه‌ترين ساخته پائولو و ويتوريو تاويانی، برادران فيلم‌ساز ايتاليايی، جايزه خرس طلای شصت‌ودومين دوره جشنواره فيلم برلين را از آن خود کرد. در اين مراسم، به آخرين ساخته مانی حقيقی نيز جايزه شبکه تبليغ سينمای آسيا رسيد.

به گزارش منابع خبری، درام مستند “سزار بايد بميرد” اثر برادران تاويانی، در حالی که پيش از مراسم پايانی جشنواره برلين به‌عنوان رقيب خرس طلا در نظر گرفته نشده بود به اين جايزه دست پيدا کرد.

“سزار بايد بميرد” در مورد يک گروه تئاتر است که نمايش‌نامه ژوليوس سزار شکسپير را بازی می‌کنند.

پائولو و ويتوريو تاويانی به‌مدت شش ماه روند کار اين گروه را دنبال کرده‌اند. آن‌ها در فيلم خود نشان می‌دهند که چگونه زبان جهانی شکسپير به بازيگران کمک می‌کند در نقش‌های مختلف فرو روند و دوستی، خيانت، قدرت و دروغ را نشان دهند.

برادران تاويانی در “سزار بايد بميرد” نشان می‌دهند که چگونه زبان جهانی شکسپير به بازيگران کمک می‌کند در نقش‌های مختلف فرو روند و دوستی، خيانت، قدرت و دروغ را نشان دهند

برادران تاويانی با بيش از ۵۰ سال پيشينيه ساختن فيلم با يکديگر در سال ۱۹۷۷ برای فيلم “پدرسالار” جايزه نخل طلای جشنواره کن را به‌دست آورده بودند.

از ديگر ساخته های اين دو برادر می‌توان از کائوس، صبح به‌خير بابل، خورشيد در شب، شب سن لورنزو و مزرعه چکاوک‌ها نام برد.

جايزه نتپک (شبکه تبليغ سينمای آسيا) نيز در شصت‌ودومين دوره جشنواره فيلم برلين، به فيلم “پذيرايی ساده”، چهارمين ساخته بلند مانی حقيقی رسيد.

اين فيلم که در بخش جنبی فورم (تريبون آزاد) جشنواره برلين به‌نمايش درآمد از سوی هیأت داوران شبکه تبليغ سينمای آسيا جايزه اين بخش را از آن خود کرد.

“پذيرايی ساده” در بخش مسابقه سی‌امين جشنواره فيلم فجر در ايران نيز حضور داشت.

فيلم‌برداری “پذيرايی ساده” در روزهای پايانی فرودين‌ماه امسال به پايان رسيد و مانی حقيقی و اميررضا کوهستانی فيلم‌نامه آن را نوشته‌اند. داستان اين فيلم درباره زن و مردی است که در فضايی سرد و کوهستانی و جنگ‌زده در بين مردم، پول پخش می‌کنند.

جايزه نتپک (شبکه تبليغ سينمای آسيا) به فيلم “پذيرايی ساده”، چهارمين ساخته بلند مانی حقيقی رسيد

ترانه عليدوستی، مانی حقيقی، سعيد چنگيزيان، اسماعيل خلج، صابر ابر، محمد عاقبتی، فرهاد قائميان، نادر فلاح، وحيد آقاپور، محمدرضا نجفی، قربان نجفی و مهدی صباغی بازيگران اين فيلم، هستند.

پيش از اين، مسئولان برگزاری شصت‌ودومين دوره جشنواره فيلم برلين، با فرستادن نامه ستايش‌آميزی اين فيلم را وابسته به آينده سينمای ايران دانسته بودند.

جايزه نتپک (شبکه تبليغ سينمای آسيا) با همکاری برگزارکنندگان جشنواره برلين و منتقدان فيلم برای پشتيبانی از سينمای آسيا در نظر گرفته شده و به يک فيلم آسيايی به‌نمايش درآمده در بخش فورم اهدا می‌شود.

جايزه بزرگ هیأت داوران به “فقط باد” ساخته بنس فليگوف و جايزه خرس نقره‌ای بهترين کارگردان نيز به کريستيان پتسولد برای” باربارا” رسيد.

در اين دوره از جشنواره برلين، جايزه خرس نقره‌ای بهترين بازيگر به ميکل بو فولسگارد، برای بازی در فيلم ” يک رابطه شاهانه” ساخته نيکلای آرسل از دانمارک و خرس نقره‌ای بهترين بازيگر زن نيز به ريچل موانزا، برای بازی در فيلم “جنگ جادوگر” ساخته کيم نگوين از کنگو رسيد.

اصغر فرهادی، عضو هيأت داوران اين دوره جشنواره برلين جايزه بنس فليگوف، کارگردان فيلم “فقط باد” را به وی اهدا می‌کند

نيکلای آرسل و راسموس هايستربرگ فيلمنامه‌نويسان “يک رابطه شاهانه” نيز خرس نقره‌ای بهترين فيلم‌نامه را گرفتند.

لوتس رايتماير برای فيلم‌برداری” دشت گوزن سفيد” ساخته وانگ کوانان برنده جايزه خرس نقره‌ای بهترين دستاورد هنری چشمگير شد.

خرس طلايی بهترين فيلم کوتاه به “رافا” (ژوائو سالاويزا) و خرس نقره‌ای به “خرگوش بزرگ” ساخته آتسوشی وادا رسيد.

جايزه آلفرد بائر هم به “تابو” به کارگردانی ميگل گومژ رسيد. “خواهر” ساخته اورسولا ماير نيز جايزه ويژه را دريافت کرد.

همچنين مريل استريپ به پاس يک عمر بازيگری درخشان، در اين دوره، جايزه خرس طلای افتخاری را از آن خود کرد.

مايک لی فيلم‌ساز بريتانيايی، رئيس هیأت داوران بخش بين‌الملل و اصغر فرهادی کارگردان ايرانی، آنتون کوربين فيلم‌ساز آمريکايی، فرانسوا اوزون کارگردان فرانسوی، بوعالم سانسال نويسنده الجزايری، شارلوت گنزبورگ بازيگر بريتانيايی، جيک جيلنهال بازيگر آمريکايی و باربارا سوکووا بازيگر آلمانی همکاران وی در هیأت داوران بودند.

شصت و دومين دوره جشنواره فيلم برلين از ۲۰ بهمن (۹ فوريه) آغاز شد و تا ۲۹ بهمن (۱۹ فوريه) ادامه يافت.