جشنواره مولانا جلال الدین بلخی در اسلو برگزار شد. در آینده در سایت رادیو زمانه گزارشی درباره این جشنواره خواهید خواند.
عکس از : شهزاده سمرقندی
22 November 2011
جشنواره مولانا جلال الدین بلخی در اسلو برگزار شد. در آینده در سایت رادیو زمانه گزارشی درباره این جشنواره خواهید خواند.
عکس از : شهزاده سمرقندی
دسته بندیها: نیاز به دسته بندی
جشنواره رومی!آنهم با افتخار!این نام رومی توهینی است که به ما ایرانیها میشود.غرب همیشه سعی داشته همه داشته های فرهنگی و هنری خاور میانه بخصوص ایران را به خودش نسبت بدهد تئاتر ریشه درغرب دارد،موسیقی آکادمیک ریشه در غرب دارد علم ریشه درغرب دارد تاریخ بشریت و آغاز خلقت انسان و تبدیل آن از نئاندرتال به همو ساپینس ریشه درغرب دارد.مولانا هم که با نام رومی شناخته وبسیار هم شناخته شده است.ای کاش دست کم ایرانیها با این صفت مبارزه میکردند و اجازه نمیدادند مولانا به این نام خوانده شود.متاسفانه ما تنها ملتی هستیم که براحتی از مه چیز مان میگذریم
کاربر مهمان / 29 November 2011
زمانی که نویسندگان و پژوهشگران در طول تاریخ کشور ما به چوبه های دار آویخته می شدند کجا بود ند ایرانی ها که از متفکران خود حمایت کنند که در غربت مانند مولانا نمیرند. همان روم کوچک بود که که با نجات وی او را از تیغ مرگ مغول ها نجات داد. دوست عزیزی که از نام رومی عصبانی هستی کسی مولوی را در غرب به این نام نمی شناسد و حق هم دارند که نشناسند .
دوست عزیز افتخار را نباید در قبرستان ها جستجو کرد. الان چه هستید؟ در طول 30 سال گذشته چند نفر نویسنده و پژوهشکر به جوخه های اعدام سپرده شده اند و یا با اشکال مختلف در قتل های زنجیره ای به فجیع ترین وجه به قتل رسیدند. مثل اینکه یادتان رفته است که سالگرد قتل نویسندگانی چون مختاری و پوینده است.
ملتی که نمی تواند از ثروت فرهنگی خود دفاع کند و نگذارد این چنین ناجوانمردانه میراث های فرهنگی کشور به تاراج رود هیچگاه نخواهد توانست نام رومی را به مولوی تغییر دهد. هنر مولوی در همین بود که زمان و مکان را از هنر خود گرفت. و گر نه مانند بسیاری نویسندگان دیگر در غربت خویش مرده بودند.
باید از کسانی که به مولوی در حمله مغول پناه دادند و وی را به نام مولای روم شهره غرب و شرق نمودند تشکر نمود و گرنه بی هنری ما ایرانیان همان بس که نمی توانیم از مرگ هنرمندان خود به بدترین شیوه های موجود حتی جلو گیری کنیم و لی در دزدیدن افتخارات دیگران کوچکترین تردیدی به خود راه نمی دهیم. هر زمانی که توانستید به شکلی قانونمند از روشنفکران خود حمایت کنید و نگذارید چنین ناجوانمردانه به مسلخ فرستاده نشوند شاید بتوانید بگویید که مولوی در بلخ بدنیا آمد درقلب خراسان قدیم .
مولوی شهروند جهان بود و رومی شدن وی نشاندهنده جهانی شدن وی است. وی خود می گوید نه مسلمان است و نه گبر و نه نصرانی. شما چگونه بر خلاف گفته وی او را ایرانی خطاب می کنید؟
خانه از پای بست ویران است و خواجه در فکر نقش ایوان است
کاربر مهمان / 14 December 2011