ونزوئلا دچار هرج و مرج شده است. اکنون سازمان ملل می‌گوید خشونت دولت علیه مخالفان نظام‌مند بوده و حتی منجر به شکنجه شده است.

تاکنون بیش از ۱۲۰ نفر در اعتراضات ونزوئلا کشته شده‌اند.
تاکنون بیش از ۱۲۰ نفر در اعتراضات ونزوئلا کشته شده‌اند.

زید ابن رعد حسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، روز سه‌شنبه ۸ اوت / ۱۷ مرداد در ژنو گفت گروهی از کارشناسان در ونزوئلا از بازداشت‌های خودسرانه، شکنجه و جست‌وجوی خشونت‌آمیز خانه‌ها خبر داده‌اند.

زید ابن رعد حسین گفت: «این نقض حقوق بشر در میانه فروپاشی حاکمیت قانون در ونزوئلا رخ داده است.»

سازمان ملل دولت ونزوئلا را فراخوانده تا تدابیر لازم را به‌منظور توقف گسترش چنین اعمالی اتخاذ کند.

ونزوئلا از ماه‌ها پیش شاهد ناآرامی‌ها و نبرد قدرت میان دولت و حامیانش از یک سو و مخالفان از سوی دیگر است.

اعتراضات اپوزیسیون هدف خود را خلع قدرت از نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری سوسیالیست این کشور قرار داده است. آن‌ها می‌گویند مادورو کشور را به سمت یک حکومت دیکتاتوری پیش می‌برد اما مادورو و طرفدارانش اپوزیسیون را مسئول نابسامانی‌های کشور و عاملان دولت‌های خارجی می‌دانند.

بر اساس آمار رسمی تاکنون بیش از ۱۲۰ نفر در اعتراضات ونزوئلا کشته شده‌اند. سازمان ملل می‌گوید مسئول مرگ دست‌کم ۴۶ نفر از این افراد نیروهای امنیتی و ۲۷ نفر طرفداران دولت هستند.

با برگزاری انتخابات مجلس مؤسسان که اپوزیسیون آن را تحریم کرده بود، وضعیت در ونزوئلا پیچیده‌تر و حادتر شده است. این مجلس لوئیزا اورتگا، دادستان کل ونزوئلا را که از مخالفان مادورو بود برکنار و او را ممنوع‌الخروج کرد.

روز سه‌شنبه همچنین دیوان عالی کشور دستور بازداشت شهردار منطقه چاکائو را صادر کرد. در چاکائو تظاهرات گسترده علیه مادورو برگزار شده بود.

درخواست سازمان ملل برای حضور در محل و دسترسی به تحقیقات در مورد وضعیت موجود، بدون پاسخ دولت ونزوئلا باقی مانده است. با این حال یک گروه از بازرسان از آغاز ماه ژوئن تا پایان ژوئیه در این کشور حضور داشتند.

شاهدان عینی گزارش داده‌اند که نیروهای امنیتی بدون هشدار به سوی تظاهرکنندگان گاز اشک‌آور شلیک می‌کنند تا آن‌ها را پراکنده سازند. افزون بر این، پلیس با برخوردهای به‌شدت خشونت‌بار در بین مردم ترس ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: