پس از گذشت ۸ روز از دور پنجم مذاکرات صلح سوریه در ژنو، هیئت نمایندگی مخالفان، «رژیم تروریستی» بشار اسد را متهم کرد که از بحث بر سر انتقال قدرت سیاسی طفره می‌رود.

هیئت نمایندگی مخالفان حکومت سوریه در مذاکرات ژنو
هیئت نمایندگی مخالفان حکومت سوریه در مذاکرات ژنو

به‌گزارش رویترز، ناصر حریری، سرپرست هیئت نمایندگی مخالفان حکومت سوریه در مذاکرات ژنو، روز جمعه ۳۱ مارس / ۱۱ فروردین ضمن اعلام امتناع هیئت دولتی سوریه از مذاکره درباره انتقال قدرت سیاسی، گفت: «آن‌ها فقط در حرف با تروریسم مبارزه می‌کنند، در حالی که خودِ آن‌ها تروریسم را به منطقه کشاندند. آن‌ها از انواع سلاح‌ها استفاده می‌کنند، مردم را محاصره می‌کنند و علیه مردم سلاح‌های شیمیایی به‌کار می‌برند.»

مخالفان روز جمعه با استفان دی میستورا، نماینده سازمان ملل در امور سوریه دیدار و گفت‌وگو کردند.

دمشق توانسته است در جریان مذاکرات قبلی در اواخر فوریه و اوایل مارس مبارزه با تروریسم را در دستور کار مذاکرات قرار دهد.

«اقدام علیه تروریسم» به سه ستون روند سیاسی، شامل حکومت انتقالی، تغییر قانون اساسی و برگزاری انتخابات که توسط قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل تعیین شده‌اند، افزوده شده است. این قطعنامه در دسامبر ۲۰۱۵ تصویب شد.

روز گذشته، پنج‌شنبه ۳۰ مارس / ۱۰ فروردین، نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد که ‏دولت این کشور نمی‌تواند بر موضوع برکناری بشار اسد از ریاست جمهوری سوریه تمرکز کند.‏

هیلی گفت: «اولویت ما دیگر این نیست که بر موضوع برکناری اسد متمرکز شویم. اولویت ما چگونگی حل مسایل است و این‌که با چه کسانی کار ‏کنیم که بتوانند تغییری واقعی برای مردم سوریه به‌وجود آورند.»

هیئت نمایندگی دولت سوریه در مذاکرات ژنو ریاست جمهوری بشار اسد را خط قرمز خود اعلام کرده و آن را موضوعی داخلی می‌داند.

دور پنجم مذاکرات بین نمایندگان دولت سوریه و مخالفان رژیم این کشور، تحت نظارت سازمان ملل روز پنج‌شنبه ۲۳ مارس / ۳ فروردین در ژنو آغاز شد. پس از شش سال جنگ هنوز راه حلی برای برقراری صلح در سوریه پیدا نشده است.

جنگ سوریه تا کنون بیش از ۳۲۰ هزار نفر کشته داشته و بیش از نیمی از جمعیت این کشور را آواره کرده است.

بیشتر بخوانید: