دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با مخالفان سیاست بحث‌برانگیز محدودیت مهاجرت به ایالات متحده با شدت عمل وارد شده است. او سلی ییتز، وزیر موقت دادگستری را به‌همین دلیل از سمت خود برکنار و یک فرد وفادار به سیاست‌های خود را جایگزین او کرد.

سلی ییتز از بازمانده‌های دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا محسوب می‌شد.
سلی ییتز از بازمانده‌های دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا محسوب می‌شد.

کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد: « سلی ییتز، وزیر موقت دادگستری با امتناع از اجرای فرمان حفاظت از شهروندان ایالات متحده به وزارت دادگستری خیانت کرده است» و رئیس جمهوری «خانم ییتز را از وظایف خود را سلب می‌کند.»

کاخ سفید از دانا بونته، دادستان فدرال در ناحیه شرقی ویرجینیا که از همفکران ترامپ است به‌عنوان کفیل وزارت دادگستری نام برده است.

در بیانیه از فرمان محدودیت مهاجرت به‌عنوان «اقدامی معقول و لازم برای حفاظت از کشور» نام برده شده و گفته شده است که درباره آن باید جدیت به خرج داد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه ۲۷ ژانویه / ۸ بهمن دستور داد تا به مدت ۹۰ روز از ورود شهروندان ایران، عراق، لیبی، سوریه، سودان، سومالی و یمن به آمریکا جلوگیری شود.

سلی ییتز قانونی بودن دستور ترامپ را زیر سئوال برده بود. او یکی از بازمانده‌های دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا محسوب می‌شد.

صلاحیت جف سِشِنز، گزینه پیشنهادی دونالد ترامپ برای سمت وزیر دادگستری هنوز در مجلس سنا بررسی نشده است.

جان کلی، وزیر امنیت کشور نیز اعلام کرد که دانیل راگزدِیل، رئیس مهاجرت و گمرک آمریکا هم از کار برکنار شده است.

جان کلی گفت توماس هومان جایگزین راگزدِیل می‌شود تا قانون مهاجرت به‌خوبی به‌اجرا در آید.

در روزهای اخیر اعتراضات گسترده‌ای علیه دستور جدید ترامپ درباره محدودیت مهاجرت در آمریکا برپا شده است. به‌رغم این اعترضات ترامپ همچنان از این سیاست خود دفاع می‌کند و آن را برای امنیت آمریکا لازم می‌داند.

در آمریکا، چندین پرونده‌ حقوقی در این‌باره راه‌اندازی شده است، از جمله از سوی جامعه مسلمانان آمریکا. همچنین دادستان‌های کل ۱۶ ایالت از ۵۰ ایالت آمریکا، دستور ترامپ را «برخلاف قانون اساسی، غیر آمریکایی و غیرقانونی» خوانده‌اند. باب فرگوسن، دادستان کل ایالت واشنگتن، دادخواستی علیه این فرمان ثبت کرده است.

در میان جمهوری‌خواهان نیز مخالفت‌هایی با تصمیم ترامپ ابراز شده است. جان مک‌کین و لیندسی گراهام سناتورهای جمهوری‌خواه گفته‌اند این اقدام ترامپ در مبارزه با تروریسم علیه خود آمریکا عمل خواهد کرد.

باراک اوباما در اظهارنظری در این‌باره مخالفت خود را با این اقدام ترامپ اعلام کرد و گفت با هرگونه تبعیض به‌دلیل «باورها و مذهب مردم» مخالف است.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز گفته است مبارزه ضدتروریستی، «سوء ظن عمومی» علیه مسلمانان را توجیه نمی‌کند.