بر اساس پیش‌بینی سازمان ملل شمار مبتلایان به ویروس اچ آی‌وی ایدز در میان نوجوانان در سال ۲۰۳۰ تا ۴۰۰ هزار نفر در سال خواهد بود.

یک نوجوان در بیمارستان ویژه نوجوانان مبتلا به ایدز در نپال، به‌مناسبت روز جهانی ایدز شمعی روشن کرده است.
یک نوجوان در بیمارستان ویژه نوجوانان مبتلا به ایدز در نپال، به‌مناسبت روز جهانی ایدز شمعی روشن کرده است.

این آمار تکان‌دهنده در گزارش «صندوق کودکان ملل متحد» (یونیسف) آمده که در روز جهانی ایدز، پنج‌شنبه یکم دسامبر / ۱۱ آذر منتشر شده است.

بر اساس این گزارش با توجه به تغییرات جمعیتی، از جمله افزایش شدید شمار جوانان در جمعیت جهان، تعداد مبتلایان جدید ۱۵ تا ۱۹ ساله به ویروس ایدز می‌تواند تقریباً دو برابر شود.

آنتونی لیک مدیر یونیسف می‌گوید: «جهان گام‌های بسیار بزرگی در راه پایان بخشیدن به بیماری ایدز برداشته است، اما مبارزه در این راه هنوز پایان نیافته، به‌ویژه برای کودکان و نوجوانان.»

به‌گفته یونیسف، به‌طور متوسط در سال ۲۰۳۰ در هر ۹۰ ثانیه یک نوجوان به ویروس اچ‌آی‌وی مبتلا خواهد شد که اکثر آن‌ها دختر خواهند بود.

۱۸ میلیون نفر مبتلا به اچ‌آی‌وی تحت درمان هستند

بر اساس آمار منتشرشده، در سال ۲۰۱۵ در سراسر جهان حدود دو میلیون نفر بین سنین ۱۰ تا ۱۹ سال به ویروس اچ‌آی‌وی مبتلا بودند. این افراد بیش از همه به دلیل رابطه جنسی محافظت‌نشده، استفاده از سرنگ‌های مصرف‌شده و یا به‌هنگام تولد به ایدز مبتلا شدند.

یونیسف می‌گوید کمک‌های مالی در راه غلبه بر بیماری ایدز از سال ۲۰۱۴ کاهش یافته و این امر می‌تواند پیامدهای فاجعه‌باری برای مبارزه با این بیماری مهلک به‌همراه داشته باشد.

گزارش جدید یونیسف خواهان سرمایه‌گذاری بیشتر در این زمینه، تبادل اطلاعات بهتر و پایان دادن به شرم‌آور خواندن این بیماری شده است.

تنها در سال ۲۰۱۵، ایدز جان ۴۱ هزار نوجوان را گرفته و بر این اساس تاکنون یکی از اصلی‌ترین عوامل مرگ نوجوانان بوده است.

در نیویورک، بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل و میشل سیدیبه، مدیر برنامه‌های سازمان ملل برای مبارزه با ایدز به یاد ۳۵ میلیون نفری که در جهان بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند یک دقیقه سکوت کردند. بان کی مون در سخنانی از انگیزه سازمان ملل برای مبارزه با ایدز سخن گفت و میشل سیدیبه از پیشرفت مبارزه با ایدز در دوران دبیرکلی بان کی مون تمجید کرد و گفت در زمانی که او این سمت را به عهده گرفت تنها سه میلیون نفر مبتلا به اچ‌آی‌وی تحت مداوا قرار داشتند اما اکنون این تعداد به ۱۸ میلیون نفر رسیده است.

بیشتر بخوانید: