کنگره خلق چین توافقنامه اقلیمی پاریس را تصویب کرد. تصویب پیمان پاریس از سوی یکی از دو کشور بزرگ آلودهکننده محیط زیست گامی بزرگ در راه به اجرا گذاشتن این توافقنامه است که در دسامبر ۲۰۱۵ در پایتخت فرانسه امضا شد.
خبرگزاری شینهوا، شنبه ۱۳ شهریور / ۳ سپتامبر خبر تصویب توافقنامه اقلیمی پاریس در کمیته دائمی کنگره خلق چین را منتشر کرد. این اقدام کنگره یک روز پیش از آغاز نشست سران گروه ۲۰ در هانگژو واقع در شرق چین صورت گرفته است. اجلاس سران گروه ۲۰ در روزهای ۱۴ و ۱۵ شهریور (۴ و ۵ سپتامبر) برگزار خواهد شد.
ناظران پیشبینی میکنند آمریکا، کشوری که در کنار چین بیشترین تولیدکننده دیاکسیدکربن در جهان است نیز این توافقنامه را تصویب کند. باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا شنبه با شی جینپینگ، رهبر چین دیدار خواهد کرد.
برای بهاجرا گذاشتن توافقنامه اقلیمی پاریس این پیشنیاز وجود دارد که ۵۵ کشور آن را تصویب کنند تا دستکم ۵۵ درصد گازهای گلخانهای جهان کاهش یابند. چین و آمریکا، قدرتمندترین اقتصادهای جهان، در مجموع ۳۸ درصد دیاکسیدکربن جهان را تولید میکنند. باراک اوباما و شی جینپینگ پیش از این در سال ۲۰۱۴ بر سر تلاشهای مشترک در مبارزه با تغییرات آب و هوایی به توافق رسیدند.
تاکنون تنها ۲۳ کشور از ۱۷۵ کشور امضاکننده توافقنامه پاریس این پیمان را تصویب کردهاند، از جمله بسیاری از کشورهای جزیرهای که در معرض خطر بالا آمدن سطح دریا قرار دارند اما مسئول تولید تنها بخش کوچکی از گازهای گلخانهای هستند.
از نتایج مهم توافقنامه دسامبر ۲۰۱۵ پاریس این بود که حد نصاب افزایش دمای زمین زیر دو درجه سانتیگراد (نسبت به مقطع ورود به عصر صنعتی شدن) در نظر گرفته شده و از تمام کشورها خواسته شده است تلاش خود را برای محدود کردن دمای زمین تا یک و نیم درجه سانتیگراد انجام دهند. مدافعان محیط زیست معتقدند جامعه جهانی باید تلاشهای بیشتری در این زمینه انجام دهد.
هدف دیگر توافقنامه اقلیمی پاریس این است که تا نیمه سده حاضر گازهای گلخانهای جهان خنثی شوند. کشورهای توسعهیافته باید هم بهلحاظ مالی و هم فنی در این راه کمک کنند.
ایران جزو ۱۰ کشور نخست جهان است که بیشترین میزان انتشار گازهای گلخانهای را در نتیجه مصرف انرژی به خود اختصاص داده است. در این کشور بیش از ۵۰۰ میلیون تن گاز گلخانهای تولید میشود که این رقم تا ۱۰ سال آینده به دو میلیارد تن خواهد رسید.
نشست اقلیمی «پاریس ۲۰۱۵» بیستویکمین گردهمایی همه اعضای کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوایی بود. گردهمایی بینالمللی «پاریس ۲۰۱۵» از ٩ آذر / ٣٠ نوامبر تا ۱۲ دسامبر /٢۱ آذر سال گذشته جریان داشت.
بیشتر بخوانید: