محمدجواد ظريف، وزير خارجه ايران می‌گويد اظهارات مخالفان داخلی توافق هسته‌ای به ابزار فشار غرب در مذاکرات هسته‌ای تبديل شده است.

وزير خارجه ايران می‌گويد تصميم ندارد که به انتقادات مخالفان مذاکرات هسته‌ای پاسخی بدهد
وزير خارجه ايران می‌گويد تصميم ندارد که به انتقادات مخالفان مذاکرات هسته‌ای پاسخی بدهد

ظريف که با روزنامه اعتماد مصاحبه کرده، گفته که نمی‌تواند جزئيات اظهارنظرهايی را که باعث فشار طرف غربی بر مذاکره‌کنندگان ايرانی شده، فاش کند.

وزير خارجه ايران از مخالفان و منتقدان مذاکرات هسته‌ای خواسته که در سخنان خود «منافع ملی را رعايت کنند» و اين را بدانند که بعضی از اظهارنظرها «ممکن است منافع ملی را خدشه‌دار کند.»

مخالفان مذاکرات هسته‌ای در تازه‌ترين اقدام خود ظريف را به مجلس فراخوانده‌اند تا او را مورد پرسش قرار دهند که چرا در ژنو  با جان کری، وزير خارجه آمريکا قدم زده است. ظريف پيشتر گفته بود که هدف از قدم‌زدن اين بوده که فضای «تنش‌آلود» مذاکرات تغيير کند.

وزير خارجه ايران می‌گويد تصميم ندارد که به انتقادات مخالفان مذاکرات هسته‌ای پاسخی بدهد. او دليلش را اين‌گونه توضيح می‌دهد: «چون احساس کردم اگر مجبور شوم پاسخ دهم يا بايد پاسخی بدهم که واقعيت کامل نداشته باشد يا اگر بخواهم پاسخ مطابق با واقعيت را بدهم هم به مذاکرات ضربه خواهد زد و هم به منافع ملی خدشه وارد می‌کند.»

مذاکرات هسته‌ای در استانبول

ظريف در مورد مرحله بعدی مذاکرات هسته‌ای گفته که روز پنج‌شنبه هفته جاری ايران و سه کشور اروپايی در استانبول ترکيه با هم مذاکره می‌کنند.

ايران و کشورهای گروه ۱+۵ شامل آمريکا، بريتانيا، فرانسه، روسيه، چين و آلمان پس از آن‌که در ٢۴ نوامبر ۲۰۱۴ / سوم آذر ۹۳ نتوانستند به توافق نهايی دست پيدا کنند، مذاکرات خود را تا اول ژوئيه ٢٠١۵ / ۹ تير ۱۳۹۴ تمديد کردند تا در چهار ماه نخست به توافق کلی يا سياسی دست يابند و در سه ماه بعدی، جزئيات توافق را نهايی کنند.

حجم غنی‌سازی اورانيوم، جدول زمانی لغو تحريم‌ها و مدت زمان توافق جامع، از مهم‌ترين اختلافات ايران و شش قدرت جهانی است.