در حالی که کوبانی در شمال سوریه همچنان صحنه نبردهای خونین میان نیروهای کرد و «دولت اسلامی» (داعش) است، نخستین گروه از نیروهای کمکی پیشمرگه خود را به این شهر رساندند.

به‌گفته مقامات ترکیه یک واحد بزرگتر از پیشمرگه‌ها در طول روز پنجشنبه به کردها در کوبانی ملحق خواهند شد.
به‌گفته مقامات ترکیه یک واحد بزرگتر از پیشمرگه‌ها در طول روز پنجشنبه به کردها در کوبانی ملحق خواهند شد.

دیدبان حقوق بشر سوریه در گزارش تازه‌ای گفته است شبه‌نظامیان «دولت اسلامی» حملات خود به شهر کوبانی را شدت بخشیده‌اند تا با قطع خطوط ارتباطی مانع از پیوستن نیروهای تازه‌نفس پیشمرگه‌ شوند. پیشمرگه‌ها از عراق به کوبانی اعزام شده‌اند.

این گزارش می‌افزاید «دولت اسلامی» اما هنوز موفق به این کار نشده است.

دیدبان حقوق بشر سوریه می‌گوید نخستین گروه پیشمرگه‌ها ۱۰ نفر بوده‌اند که موفق شده‌اند از طریق مرز ترکیه خود را به کوبانی برسانند.

به‌گفته مقامات ترکیه یک واحد بزرگتر از پیشمرگه‌ها در طول روز پنجشنبه ۳۰ اکتبر / ۸ آبان به کردها در کوبانی ملحق خواهند شد.

نفرات و سلاح‌های سنگین از شمال عراق

یک گروه ۸۰ نفره از پیشمرگه‌ها روز چهارشنبه از طریق هوایی در فرودگاه سانلیورفای ترکیه پیاده شدند. تصاویر تلویزیونی استقبال مردم از پیشمرگه‌ها را نشان می‌دادند. ۷۰ پیشمرگه دیگر با سلاح‌های سنگین، از جمله توپخانه و موشک‌های ضدتانک، از طریق زمینی به شهر مرزی سروج ترکیه رسیدند.

نیروهای «دولت اسلامی» کوبانی را محاصره کرده‌اند و تنها راه مرزی ترکیه همچنان آزاد است.

۷۰ پیشمرگه دیگر با سلاح‌های سنگین، از جمله توپخانه و موشک‌های ضدتانک، از طریق زمینی به شهر مرزی سروج ترکیه رسیدند.
۷۰ پیشمرگه دیگر با سلاح‌های سنگین، از جمله توپخانه و موشک‌های ضدتانک، از طریق زمینی به شهر مرزی سروج ترکیه رسیدند.

دولت ترکیه مدت طولانی مانع از اعزام نیروهای پیشمرگه از طریق خاک خود به کوبانی شد چرا که از نظر مقامات آنکارا «یگان‌های مدافع خلق» در کوبانی با نیروهای حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) در ارتباط‌ هستند. پ‌ک‌ک از نظر دولت ترکیه، اروپا و آمریکا به‌عنوان یک گروه «تروریستی» شناخته شده است.

با فشار واشنگتن سرانجام در روز ۲۰ اکتبر / ۲۸ مهر، دولت ترکیه اجازه داد پیشمرگه‌ها از طریق خاک این کشور از عراق وارد سوریه شوند. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه اما دستور داده بود که تعداد پیشمرگه‌ها از ۱۵۰ نفر تجاوز نکند.

نیروهای «دولت اسلامی» با تسخیر چندین روستا در اطراف کوبانی از نیمه ماه سپتامبر این شهر را به محاصره خود در آوردند و بخش‌های بزرگی از آن را تصرف کردند. با این حال نبردهای خیابانی در کوبانی ادامه یافت و تاکنون گفته می‌شود ۸۰۰ نفر در این درگیری‌ها کشته شده‌اند و بیش از ۲۰۰ هزار نفر از ساکنان شهر به ترکیه پناه برده‌اند.

«حمله به اردوگاه پناهندگان سوری»

در همین حال، آمریکا حمله احتمالی به یک اردوگاه پناهندگان در استان ادلب سوریه را محکوم کرد.

دیدبان حقوق بشر سوریه می‌گوید ظاهرا ارتش سوریه این اردوگاه را بمباران کرده و در جریان آن ۱۰ نفر کشته و بسیاری زخمی شده‌اند. منابع مستقل خبری هنوز این حمله را تأیید نکرده‌اند.

ایالات متحده از این بمباران به‌عنوان «حمله وحشیانه» یاد کرده است. جن پساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این‌باره گفته است که اگر این ادعاها تأیید شوند، این حمله «آخرین عمل وحشیانه رژیم سوریه علیه مردم خود است».

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا تأکید کرد که حکومت سوریه باید پاسخگوی این اعمال باشد.