کمیته ويژه سازمان ملل: اقدامات جنگی اسرائیل در غزه، نسل‌کشی است

روز پنجشنبه ۲۴ آبان‌ماه، کمیته ويژه سازمان ملل گزارشی منتشر کرد که در آن نقض حقوق بشر فلسطینیان و دیگر عرب‌های ساکن سرزمین‌های اشغالی را منطبق با ويژگی‌های نسل‌کشی یافته است:

از شروع جنگ تاکنون، مقامات اسرائیلی به‌طور علنی از سیاست‌هایی حمایت کرده‌اند که فلسطینیان را از نیازهای اساسی زیستی از جمله غذا، آب و سوخت محروم می‌کند. این حمایت‌های علنی در کنار دخالت نظام‌مند و غیرقانونی در ارسال کمک‌های بشردوستانه روشن می‌کند که اسرائیل با ابزارسازی از ضروریات زندگی، اقدام به بهره‌برداری سیاسی و نظامی می‌کند.

بیانیه خبری کمیته ویژه سازمان ملل

این گزارش بازه‌ی اکتبر۲۰۲۳ تا ژوئیه ۲۰۲۴ را بررسی کرده است:

طی اشغال غزه، مانع‌گذاری بر سر راه کمک‌های بشردوستانه رخ داده است، همچنین حمله‌های هدف‌مندی انجام شده که به کشتار غیرنظامیان و امدادگران منجر شده است، و با وجود درخواست‌های مکرر سازمان ملل و با نادیده‌گرفتن دستورهای دیوان بین‌المللی دادگستری، اسرائیل به‌طور عمد باعث مرگ، قحطی و آسیب‌های جدی شده است. به‌خصوص با استفاده از گرسنگی به‌عنوان یک روش نظامی و مجازات دسته‌جمعی فلسطینیان.

گزارش همچنین به بمب‌افکنی اسرائیل و تخریب عمدی خدمات ضروری و همچنین ایجاد یک فاجعه‌ی محیط‌زیستی می‌پردازد. تا ۲۰۲۴، بیش از ۲۵ هزار تن مواد منفجره – معادل دو بمب اتمی – روی غزه افتاده است. آن‌چه که باعث تخریب گسترده، ازکارافتادگی سیستم‌های تأمین آب و سیستم‌های بهداشتی، ازبین‌رفتن کشاورزی و آلودگی سمی شده است:

با نابودسازی سیستم‌های آب، بهداشت و غذا اسرائیل مخلوطی از فجایع به بارآورده که نسل‌های آینده را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

اسرائیل در دو حمله‌ی هوایی به لبنان، دست‌کم ۲۱ امدادگر را کشت

در سیزدهمین ماه از شروع جنگ میان اسرائیل و حزب‌الله لبنان، حمله‌های دو شب گذشته به لبنان شمار امدادگرانی را که در لبنان به دست اسرائیل کشته شدند به ۲۰۰ تن رساند. بیش‌ترین کشته‌ها مربوط به دو ماه گذشته است.

«گاردین» گزارش داده است که در شهر کوچک دوریس که در حاشیه شهر تاریخی بعلبک در دره بقاع قرار داد، ۱۵ امدادگر و پنج نفر از حاضران در پی حمله هوایی اسرائیل به ساختمان یک سازمان دفاع مدنی کشته شدند. امدادگران هنوز مشغول جست‌وجو برای یافتن باقی‌مانده‌ی اجساد همکارانشان هستند و تاکنون ۱۵ جسد یافته‌اند که پنج تن در میان آنان غیرقابل شناسایی‌اند. یکی از امدادگران که از ۲۰۰۶ با سازمان دفاع مدنی همکاری می‌کند، گفت:

بیش‌تر کسانی که دیروز این‌جا بودند داوطلبان تازه‌وارد بودند. همه با هم شوخی می‌کردیم و مثل برادر بودیم… کاش من هم با آن‌ها کشته شده بودم. ما چه کار کرده‌ایم؟ چه گناهی کرده‌ایم؟ دوستان من چه گناهی کرده‌اند که لایق چنین سرنوشتی باشند؟ حالم دیگر از بویی که بعد از هر حمله به مشام می‌رسد به هم می‌خورد.

از شهریور ماه تاکنون حمله‌های اسرائیل در خاک لبنان پیشروی کرده است. حمله به این سازمان دفاع مدنی، که هیچ‌گونه ارتباطی با حزب‌الله نداشته، خشم همگان را برانگیخته است. در طی ۱۳ ماه گذشته، بیش از سه هزار و ۳۰۰ نفر از مردم لبنان کشته‌ شده‌اند و بیش از ۱۴هزار و ۴۰۰ نفر آسیب‌دیده‌اند. وزارت بهداشت لبنان با محکوم کردن حمله‌ی پنجشنبه شب از جامعه بین‌الملل خواست «به این تجاوزکاری خطرناک پایان دهند.»

سازمان بهداشت جهانی از اسرائیل خواسته است حمله به کارکنان سلامت در غزه و لبنان را پایان دهد: این سازمان پیش‌تر در شهریور ماه اعلام کرده بود که بیش از ۸۸۵ تن از کارکنان سلامت در غزه و کرانه باختری کشته شده‌اند.

Ad placeholder

مقام رسمی حماس: حماس برای آتش‌بس دائمی در غزه «آماده است»

یکی از مقامات رسمی حماس گفته است که این گروه برای آتش‌بس در غزه آماده است و رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده امریکا، دونالد ترامپ را ملزم کرد به اسرائیل «فشار» بیاورد تا حملاتش را متوقف کند.

باسم نعیم، مقام رسمی دفتر سیاسی حماس در قطر به آژانس خبری فرانسه گفت «حماس برای آتش‌بس در نوار غزه آماده است اگر پیشنهاد آتش‌بسی ارائه شود و به این شرط که رعایت شود.» او در ادامه گفت:

حماس به میانجی‌ها اطلاع داده است که با هرگونه پیشنهاد آتش‌بس که دائمی باشد و به خروج نظامی از نوار غزه بیانجامد موافقت خواهد کرد. پیشنهادی که امکان بازگشت آواره‌ها را فراهم کند، شامل توافقاتی جدی درباره‌ی مبادله‌ی زندانیان باشد، و ورود کمک‌های بشردوستانه و بازسازی نوار غزه را تضمین کند.

آخرین دور مذاکرات بر سر آتش‌بس در اکتبر (مهرماه) گذشته بدون نتیجه باقی ماند. حماس پیشنهاد مبنی بر آتش‌بس موقت را رد کرد و آن‌طور که «رویترز» گزارش داده است، اسرائیل تاکنون بارها با پیشنهاد آتش‌بس دائمی مخالفت کرده است.

دستکاری اسناد مربوط به حمله هفت اکتبر

تساخی براورمن، مشاور ارشد بنیامین نتانیاهو، به دستکاری اسناد مربوط به حمله حماس در هفت اکتبر ۲۰۲۳ متهم است. اتهام او مبنی بر این است که زمان تماس‌های تلفنی نخست‌وزیر با مشاور نظامی‌اش را در اولین دقایق پس از حمله هفت اکتبر دستکاری کرده است. دفتر نتانیاهو این اتهام را رد کرده و آن را «دروغی دیگر از سمت رسانه‌ها برای تخریب دفتر نخست‌وزیر، آن‌ هم در زمان جنگ» خوانده است که هدفش «سفیدشویی خطاهای دیگران» است.

نتانیاهو که برای چند پرونده‌ی فساد درگیر دادگاه است، درباره‌ی این پرونده مظنون شناخته نشده است و دفتر او و نماینده‌هایش هرگونه اقدام خطا را رد کرده‌اند.

Ad placeholder