سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی در نشست خبری خود با انتساب اتهام «اقدامات تروریستی» به جمشید شارمهد و حبیب فرجالله چعب معروف به حبیب اسیود، اعلام کرد جلسات دادگاه این دو زندانی سیاسی بهصورت علنی برگزار خواهد شد.
ذبیحالله خداییان روز سهشنبه ۱۹ بهمن ماه درباره آخرین وضعیت پرونده جمشید شارمهد گفت:
«گروهک تحت مدیریت [شارمهد] اقدامات تروریستی زیادی از جمله انفجار حسینیه ره پویان شیراز انجام داده که منجر به کشته شدن ۱۴ نفر و زخمی شدنِ حدود ۳۰۰ نفر شده است.»
انفجار در کفشداری مزار روحالله خمینی و آتشسوزی در یکی از هتلهای تهران که «افراد در حال ساخت بمب بودهاند» نیز از جمله اتهامهای نسبت داده شده به شارمهد از سوی سخنگوی قوه قضاییه به عنوان «اقدامات تروریستی در داخل کشور» است.
خانواده جمشید شارمهد از زمان ربایش او به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی و انتقالش به ایران، به طور پیوسته این اتهامها را رد کردهاند.
خداییان اما در نشست خبری امروز خود اتهام این زندانی سیاسی را «افساد فی الارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی» اعلام کرد و گفت:
«[رسیدگی به] پرونده این فرد در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست ابوالقاسم صلواتی در جریان است.»
اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات جمشید شارمهد، روز ۱۷ بهمن، ۱۸ ماه پس از ربودن او و انتقالش به ایران برگزار شد. نماینده دادستان در اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات «رهبر انجمن پادشاهی» ادعا کرد که او قصد انجام «۲۳ اقدام تروریستی» را داشته که موفق به انجام پنج مورد شده است.
ساعاتی پیش از برگزار شدن این جلسه و پیش از آنکه خبرگزاریهای ایران تصاویر مربوط به این «دادگاه» را منتشر کنند، غزاله شارمهد، دختر این زندانی در صفحه توییتر خود نوشت:
«من تازه از طریق شبکهها فهمیدم که امشب روز دادگاه پدرم است! او از سپتامبر هیچ تماسی با ما نداشته، نمیدانیم کجاست، به وکیل دسترسی ندارد، به پروندهاش دسترسی نداریم، وکیل تسخیری که میخواست از ما باجگیری کند ممکن است همچنان روی پرونده باشد و او، دلیل نداشتن حق تلفن پدرم با ما باشد».
همزمان با انتشار تصاویر این جلسه، سعید دهقان، وکیل دادگستری، آن را غیرقانونی خواند و در توئیتر خود دلایل این غیرقانونی دانستن را فهرست کرد:
مرداد ماه سال ۱۳۹۹، وزارت اطلاعات ایران از دستگیری جمشید شارمهد، شهروند دو تابعیتی ایرانی-آلمانی خبر داد. او پس از فرود فولادوند، دومین رهبر «گروه انجمن پادشاهی» است که گفته میشود در دُبی توسط نیروهای امنیتی ایران ربوده و سپس به داخل کشور منتقل شده است.
غزاله شارمهد، دختر این زندانی سیاسی، در ماههای پس از ربوده شدنِ پدرش اعلام کرده بود او به وکیل انتخابی دسترسی ندارد.
او همچنین گفته است فردی به نام «دردیزاده» که خود را وکیل دادگستری معرفی کرده، طی تماسی با خانواده او مدعی شده است در قبال دریافت «۲۵۰ هزار دلار» میتواند وکالت پرونده را قبول کند.
■ بیشتر بخوانید: جمشید شارمهد؛ از ترور ناموفق در آمریکا تا ربایش در دُبی
محاکمه فرجالله چعب در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب
حبیب فرجالله چعب معروف به حبیب اسیود، یکی دیگر از زندانیان سیاسیای است که در ماههای پس از ربایش و بازداشت از بسیاری حقوق خود محروم بوده است.
سخنگوی قوه قضاییه ایران در نشست خبری خود درباره آخرین وضعیت پرونده این زندانی دو تابعیتی ایرانی-سوئدی گفت:
«در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست آقای افشاری، پرونده گروهک تروریستی حرکه النضال را داریم که سرکرده آن فرجالله چعب است که به اتهام افساد فی الارض از طریق طراحی، هدایت و سردستگی این گروهک تروریست، اقدام به فعالیتهای تروریستی کرده است.»
ذبیحالله خداییان همچنین مدعی شد:
«از جمله اقدامات تروریستی این گروهک، حمله به مردم اهواز در حاشیه اجرای رژه نیروهای نظامی بوده که در این رابطه ۲۵ نفر از مردم اهواز کشته شدند.»
این در حالیست که مسئولیت این حمله را داعش پذیرفت و جمهوری اسلامی نیز در پاسخ به این عملیات تروریستی، مواضع داعش در سوریه را، از خاک ایران بمباران کرد.
خداییان اما در ادامه صحبتهای خود درباره پرونده اسیود گفت:
«بمبگذاری در ادارات متعددی در خوزستان اعم از اداره مسکن و شهرسازی، سازمان برنامه و بودجه، محیط زیست، خطوط انتقال نفت، فرمانداریهای دزفول و آبادان از جمله اقدامات این گروهک است.»
اولین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده حبیب اسیود روز سهشنبه ۲۸ دی ماه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری و با حضور شماری از اعضای خانوادههای جانباختگانِ مراسم رژه نیروهای مسلح در اهواز برگزار شد.
امین وزیری، نماینده دادستان در این دادگاه، در کیفرخواست خود اعلام کرد:
«طبق اطلاعات تحقیق وزارت اطلاعات، اقاریر متهم، تحقیقات به عملآمده و ادله موجود، وی متهم است به افساد فیالارض از طریق تشکیل، اداره و سرکردگی گروهکی به نام حرکه النضال العربی لتحریرالاحواز و طراحی و اجرای عملیات تروریستی و تخریب اموال عمومی که از طریق عملیاتهای گوناگون آنها را انجام داده است.»
حبیب اسیود در اوایل آبانماه ۱۳۹۹ توسط مأموران امنیتی ایران در ترکیه ربوده و سپس به ایران منتقل شد.
گفته میشود او در ماههای پس از بازداشت از حق دسترسی به وکیل انتخابی محروم بوده و برای اخذ اعترافات اجباری به شدت تحت شکنجههای فیزیکی و روانی قرار گرفته است و دستکم ۲۲ نفر از بستگانش نیز در شوشتر بازداشت شدهاند. افزایش فشارها بر حبیب أسیود، زندانی سیاسی عرب
سخنگوی قوه قضاییه ایران اما روز سهشنبه ۱۹ بهمن ماه به کشورهایی که جمشید شارمهد و حبیب اسیود تابعیت آنها را داشتهاند تاخت و گفت:
«مردم مشاهده میکنند کسانی که دستشان به خون مردم بیگناه آلوده است، تحت حمایت کشورهایی قرار دارند که دم از حمایت از حقوق بشر میزنند اما برای مردم سایر کشورها حقی قائل نیستند.»