برمبنای گزارش منابع موثق زمانه، زندانیان معترض به مجازات مرگ به‌رغم فشارها و محدودیت‌ها روز سه‌شنبه ۲۹ آبان برای چهل و سومین هفته پیاپی در ۲۵ زندان ایران شامل زندان‌های اوین (بند زنان، بند ۴ و ۸)، قزلحصار (واحد ۳ و ۴)، مرکزی کرج، تهران بزرگ، اراک، خرم‌آباد، اسدآباد اصفهان، شیبان اهواز، نظام شیراز، بم، کهنوج، مشهد، قائمشهر، لاکان رشت (بند مردان و زنان)، اردبیل، تبریز، ارومیه، سلماس، خوی، نقده، سقز، بانه، مریوان، کامیاران و دستگرد اصفهان دست به اعتصاب غذای ‌جمعی زدند.

اعضای کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» بر مقاومت زندانیان دربند و ندای نه به اعدام علیه حکومت اعدامی حاکم بر ایران تأکید کرده و از مای ساتو، گزارشگر ویژه حقوق بشری سازمان ملل در امور ایران خواستند «جهت نجات جان زندانیان محکوم به اعدام که در این روزها در ایران بیش از حد افزایش یافته است اقدام جدی به عمل آورده و آمران و عاملان این عمل ضدانسانی را پاسخگو کند».

این کارزار همچنین خواهان حمایت فعالانه مردم از «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» و زندانیان گمنام و بی‌پناه در صف اعدام شد.

بیانیه کارزار به صدور احکام اعدام برای بازداشت‌شدگان اعتراضات ۱۴۰۱ اشاره کرده و می‌گوید:

همزمان با پنجمین سالگرد اعتراضات مردمی در قیام آبان ۱۳۹۸ شاهد افزایش اعدام‌های سبعانه و صدور این احکام ضدانسانی به‌ویژه برای جوانانی هستیم که در اعتراضات ۱۴۰۱ بازداشت شده‌اند. چنان‌که در هفته گذشته برای شش تن از متهمان پرونده «اکباتان» (میلاد آرمون، علیرضا کفایی، علیرضا برمرزپورناک، حسین نعمتی، نوید نجاران و امیر محمد خوش‌اقبال) در یک روند دادرسی سرتاپا متناقض، ناعادلانه و مبهم حکم اعدام صادر شد؛ همچنین یک زندانی سیاسی گمنام به اسم محمدمهدی س که او نیز در اعتراضات ۱۴۰۱ بازداشت شده بود توسط شعبه پنجم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی به اعدام محکوم شده است.

این بیانیه با تأکید بر آمارهای تکان‌دهنده اعدام‌ها، اعدام دوباره یک زندانی پس از احیاء، کشتن زندانیان زیر شکنجه و اعدام‌های مخفی و بدون اطلاع خانواده، می‌افزاید:

حکومت مستبد دینی حاکم بر ایران از سه‌شنبه گذشته تا کنون ۲۸ تن و از ابتدای آبان تا کنون بیش از ۱۳۳ تن شامل سه زن و ۱۳ شهروند افغانستانی را اعدام کرده که تنها در ۱۶ آبان ۱۸ تن اعدام شده‌اند. حکومت اعدامی در ادامه اعدام‌های جنایتکارانه و سبعانه خود هفته پیش یک زندانی را در ملاء عام و یک زندانی به اسم احمد علیزاده را در زندان قزلحصار در یک اقدام ضدانسانی دو بار اعدام کرد. و یک زندانی به اسم غفار اکبری در بازداشتگاه آگاهی ملکان در استان آذربایجان شرقی را زیر شکنجه‌های شدید به قتل رساند تا کلکسیون اعمال شوم خود را تکمیل کند. همچنین باخبر شدیم که سیدعلیرضا رضوی، جوانی که از سوی قاضی صلواتی به خاطر درگیری با نیروهای سرکوبگر به افساد و محاربه محکوم شده بود، مخفیانه و بدون اطلاع خانواده حدود ۲۰ روز پیش در زندان قزلحصار اعدام شده ‌است.

«سه‌شنبه‌های اعتصابی نه به اعدام» از سوی زندانیان سیاسی در ایران از سه‌شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد. سه‌شنبه هر هفته شمار بیشتری از زندانیان زندان‌های مختلف ایران که با اتهام‌های گوناگون در حبس‌اند به این کارزار اعتصابی می‌پیوندند. «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» به یک صدای اعتراضی و حق‌خواهانه رسا و پایدار بدل شده است از سوی زندانیان دربندی که بسیاری از آن‌ها شاهد اعدام هم‌بندی‌های خود بوده‌‌اند. 

Ad placeholder

سه‌شنبه گذشته در آستانه پنجمین سالگرد قیام خونین آبان ۹۸ اعضای کارزار هشدار داده بودند حکومت ایران از ابتدای آبان سال جاری به‌طور متوسط روزانه جان پنج نفر را از طریق چوبه دار گرفته است. 

به مناسبت سالگرد این قیام اعضای کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» روز جمعه، ۲۵ آبان ۱۴۰۳ مراسمی را در زندان قزلحصار برگزار کرده و ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره جان‌باختگان قیام آبان، «بر ادامه مسیر آنان تا تحقق آزادی، دموکراسی و برابری تأکید کردند». بر اساس گزارش‌های دریافتی در پایان مراسم، زندانیان سیاسی محبوس در زندان قزلحصار علیه حکومت شعار سر دادند.

حکومت جمهوری اسلامی بدون توجه به اعتراض‌های داخلی و بین‌المللی به اعمال مجازات مرگ ادامه می‌دهد؛ مجازاتی که به گفته نهادهای حقوق بشری برای ارعاب، سرکوب و از میان برداشتن مخالفان و معترضان حکومت ایران به‌کار گرفته شده است. همزمان صدور و اجرای احکام اعدام برای متهمان به جرائم مواد مخدر، قتل و تجاوز نیز بدون رسیدگی به ریشه‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جرائم مواد مخدر و جرائم مرتبط با خشونت ادامه دارد. به تأیید نهادهای حقوق بشری بسیاری از این احکام در روندهای دادرسی ناعادلانه و بر پایه اعترافات تحت شکنجه، صادر شده و می‌شوند. دستگاه امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی محکومان به اعدام را نیز بدون داشتن امکان تخفیف مجازات سال‌ها در حبس نگه داشته و بسیاری از آن‌ها را مخفیانه و بدون اعلام رسمی اعدام می‌کند.

طبق اعلام مانیتورینگ حقوق بشر ایران، قوه قضائيه جمهوری اسلامی در روزهای ۲۵ و ۲۶ آبان ۱۴۰۳، دست‌کم هفت زندانی را در زندان‌های خرم‌آباد، رشت، زنجان، بیرجند و اصفهان اعدام کرده است.

«حال‌وش» نیز دوشنبه ۲۸ آبان از اعدام یک مرد افغانستانی در زندان بندرعباس خبر داد. هویت او «خدارحیم پوپلزی، متأهل، پدر هفت فرزند، اهل قلعه کاه از توابع ولایت فراه کشور افغانستان» گزارش شده است. او از دو سال پیش بابت جرائم مرتبط با مواد مخدر دستگیر و به اعدام محکوم شده بود. حکم او بدون اطلاع به خانواده و ملاقات آخر با آن‌ها اجرا شده است.

همزمان، سازمان حقوق بشر ایران هم دوشنبه ۲۸ آبان با انتشار بیانیه‌ای نسبت صدور احکام اعدام برای زندانیان سیاسی ایران هشدار داد و گفت تنها در یک هفته گذشته دست‌کم هشت زندانی سیاسی حکم اعدام دریافت کرده‌اند و پرونده چهار زندانی سیاسی بلوچ نیز به شعبه‌های اجرای احکام فرستاده شده است.

بر مبنای آمار سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طی بازه زمانی ۱۰ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۸ اکتبر ۲۰۲۴، حکومت ایران حداقل ۸۱۱ شهروند شامل چهار کودک-مجرم را در زندان‌های ایران اعدام کرده است. این رقم در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته حدود ۲۳,۰۶% افزایش داشته است. از این میزان حکم چهار نفر در ملاءعام به اجرا درآمده است. در طی این مدت دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ۱۸۶ تن دیگر را هم به اعدام محکوم کرده است که شامل صدور سه حکم اعدام در ملاءعام می‌شود. براساس این گزارش در همین دوره احکام بدوی اعدام برای ۵۹ نفر دیگر نیز به تأیید دیوان عالی کشور رسیده است.

اکثر دولت‌های جهان مجازات اعدام را به‌عنوان یک مجازات غیرانسانی و ابزاری برای گرفتن جان انسان‌ها، به‌طور کامل کنار گذاشته‌اند. تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی دست‌کم ۱۱۲ کشور به‌طور کامل در قانون و عمل و ۱۴۴ کشور در عمل مجازات اعدام را لغو کرده‌اند. پاکستان هم سال گذشته مجازات اعدام را برای جرایم مرتبط با مواد مخدر لغو کرد. 

متن کامل بیانیه چهل و سومین هفته «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»

ادامه اعتصاب غذا در هفته چهل و سوم از کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در ۲۵ زندان مختلف؛
اعدام‌های سبعانه در سالگرد قیام آبان ۱۳۹۸

همزمان با پنجمین سالگرد اعتراضات مردمی در قیام آبان ۱۳۹۸ شاهد افزایش اعدام‌های سبعانه و صدور این احکام ضدانسانی به‌ویژه برای جوانانی هستیم که در اعتراضات ۱۴۰۱ بازداشت شده‌اند. چنان‌که در هفته گذشته برای شش تن از متهمان پرونده «اکباتان»(میلاد آرمون، علیرضا کفایی، علیرضا برمرزپورناک، حسین نعمتی، نوید نجاران و امیر محمد خوش‌اقبال) در یک روند دادرسی سرتاپا متناقض، ناعادلانه و مبهم حکم اعدام صادر شد؛ همچنین یک زندانی سیاسی گمنام به اسم محمدمهدی س که او نیز در اعتراضات ۱۴۰۱ بازداشت شده بود توسط شعبه پنجم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی به اعدام محکوم شده است. حکومت مستبد دینی حاکم بر ایران از سه‌شنبه گذشته تا کنون ۲۸ تن و از ابتدای آبان تا کنون بیش از ۱۳۳ تن شامل ۳ زن و ۱۳ شهروند افغانستانی را اعدام کرده که تنها در ۱۶ آبان ۱۸ تن اعدام شده‌اند. حکومت اعدامی در ادامه اعدام‌های جنایتکارانه و سبعانه خود هفته پیش یک زندانی را در ملاء عام و یک زندانی به اسم احمد علیزاده را در زندان قزلحصار در یک اقدام ضد انسانی دو بار اعدام کرد. و یک زندانی به اسم غفار اکبری در بازداشتگاه آگاهی ملکان در استان آذربایجان شرقی را زیر شکنجه‌های شدید به قتل رساند تا کلکسیون اعمال شوم خود را تکمیل کند. همچنین باخبر شدیم که سیدعلیرضا رضوی، جوانی که از سوی قاضی صلواتی به خاطر درگیری با نیروهای سرکوبگر به افساد و محاربه محکوم شده بود، مخفیانه و بدون اطلاع خانواده حدود بیست روز پس پیش در زندان قزلحصار اعدام شده‌است. در ایامی که حکومت، سرکوب و کشتار را علیه مردم در زنجیر به حد اعلا رسانده و ماشین اعدام را به پیش می‌راند، متقابلاً شاهد مقاومت زندانیان دربند هستیم به‌طوری که در ۲۵ زندان زندانیان عضو کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» با وجود تمام فشارها، ۴۳ هفته است که هر سه‌شنبه اعتصاب غذا می‌کنند و ندای نه به اعدام سر می‌دهند. کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» ضمن محکوم نمودن تمامی اعدام‌‌ها در ایران از گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران خانم مای ساتو می‌خواهد جهت نجات جان زندانیان محکوم به اعدام که در این روزها در ایران بیش از حد افزایش یافته است اقدام جدی به عمل آورده و آمران و عاملان این عمل ضدانسانی را پاسخگو کند.
همچنین اعضای کارزار از مردم شریف می‌خواهد با اتحاد عمل و همبستگی به صورت فعالانه از کارزار «سه‌شنبه های نه به اعدام» حمایت نمایند و صدای زندانیان گمنام و بی‌پناه در صف اعدام باشند. اعضای کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ در هفته چهل و سوم در ۲۵ زندان مختلف در اعتصاب غذا هستند. زندانیان اعتصابی شامل زندانهای زیر هستند: زندان اوین (بند زنان ،بند ۴ و ۸)، زندان قزلحصار(واحد ۳ و ۴)، زندان مرکزی کرج، زندان تهران بزرگ، زندان اراک، زندان خرم آباد، زندان اسد آباد اصفهان، زندان دستگرد اصفهان، زندان شیبان اهواز، زندان نظام شیراز، زندان بم، زندان کهنوج، زندان مشهد، زندان قائمشهر، زندان لاکان رشت (بند مردان و زنان )، زندان اردبیل، زندان تبریز، زندان ارومیه، زندان سلماس، زندان خوی، زندان نقده، زندان سقز، زندان بانه، زندان مریوان و زندان کامیاران.

#کارزار_سه‌شنبه‌های_نه_به_اعدام
سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳

Ad placeholder