یکشنبه ۲۷ آبان، پرستاران فوریتهای پزشکی در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان، در برخی از شهرها تجمع کردند.
پرستاران معترض در شیراز مقابل ساختمان استانداری استان فارس با در دست داشتن پلاکارد و دستنوشتههایی از جمله، «توزیع عادلانه و شفافیت در پرداخت تعرفه خدمات پرستاری»، «نه به اضافهکار اجباری»، «امروز اعتراض، محقق نشدن وعدهها اعتصاب» و «ما فقط پیگیر حق و حقوقمان هستیم» بخشی از خواستههای صنفی خود را بیان کردند.
آنها اینبار با شعار «اتحاد و اعتراض سراسری، رمز پیروزی ماست!» و «پرستار داد بزن، حقتو فریاد بزن»، بر سایر مطالبات خود از جمله، اصلاح حکم متناسب با تورم (حق شغل، حق شاغل و… حقوق دریافتی نباید زیر ۳۰ میلیون تومان باشد)، برقراری فوق العاده خاص با ضریب ۳ و گنجاندن آن در حکم اداری، اجرای دقیق تعرفه پرستاری، اجرای مشاغل سخت و زیان آور، ممنوع اعلام کردن اضافه کار جهت ارتقاء کیفیت خدمات رسانی نیروی انسانی و ایجاد امنیت شغلی تاکید کردند.
همزمان پرستاران و کادر درمان در یاسوج دست به تجمع اعتراضی زدند. آنهای با سر دادن شعارهای، «پرستار می میرد، ذلت نمی پذیرد» و «پرستار نباشه، سیستم از هم میپاشه» و «جنگ افروزی کافیه، سفره ما خالیه» بر روی خواستههای صنفی خود تاکید کرده و خواستار رسیدگی به آنها شدند.
همچنین روز گذشته تجمع اعتراضی پرستاران و کادر درمان بیمارستان لقمان تهران در اعتراض به انجام نشدن وعدههای وزارت بهداشت در خصوص حقوق، مزایا و اضافه کار برگزار شد.
در روزهای گذشته نیز همزمان با ۱۶ آبان روز پرستار در تقویم رسمی ایران، پرستاران بار دیگر پس از حدود سه ماه اعتراض را از سر گرفتند.
۱۷ آبان ۱۴۰۳، همایش پرستاران و کادر درمان در مجتمع «شهدای سلامت» در مشهد برگزار شد.
در این همایش پرستاران و ماماهای معترض نیز حضور داشتند.
دور تازه اعتراضات پرستاران از تابستان امسال شروع شد. مسعود پزشکیان گفته است که دولتش قصد ندارد در واکنش به اعتراض هر بخش و صنفی، امتیاز و حقی به آنها بدهد.
رئیس دولت به تازگی در مراسم روز پرستار افزایش حقوق آنها را ناممکن دانسته و گفته بود دولت پول ندارد.
از مردادماه گذشته پرستاران ایران در اعتراض به استثمار مضاعف، بیگاری و بیثباتکاری و حذف شرکتهای پیمانکاری و پرداخت مطالبات مزدی معوقه دست به اعتصاب و تجمع اعتراضی میزنند.
پرستاران پیشتر گفته بودند که ۷ ماه از سال گذشته و هنوز یک ریال اضافه کار و کارانه پرداخت نشده و نظام حقوق و دستمزد و اضافهکار پرستاران نیز اصلاح نشده است. آنها دولت را «دروغگو» خطاب میکنند و میگویند تعرفهها تنها تا اسفند ۱۴۰۲ و اضافهکارها تا بهمن ۱۴۰۲ پرداخت شده است.
دولت و دستگاههای امنیتی اما در واکنش به این اعتراضات بیکار ننشستهاند. در روزهای اخیر مقامهای دانشگاه علوم پزشکی البرز تعدادی از پرستاران معترض در این استان را احضار کرده اند. بر مبنای گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، تعدادی از پرستاران به این خبرگزاری گفتهاند واحد تخلفات اداری همکارانی را که در اعتراضات اخیر شرکت داشته اند احضار کرده اند. به گفته آنها مقامهای دانشگاه پرستاران معترض را در این احضاریهها به «تخلف از قوانین و تحریک دیگران به کارشکنی و کمکاری» متهم کردهاند.
پرستاران با بیان اینکه «اعتراض صنفی حق قانونی ماست» گفته اند دانشگاه علوم پزشکی قصد دارد با این اقدام، این حق قانونی را از پرستاران بگیرد و این در حالیست که خواستههای کادر درمان کشور، همه قانونی و بر مبنای عدالت است.
در این گزارش به تعداد پرستارانی که احضاریه دریافت کردهاند و هویت آنها اشارهای نشده است.
پرستاران خواهان رفع تبعیضهای پرداختی پرسنل درمان، تصحیح و افزایش محسوس رقمهای پرداختی تعرفهگذاری، افزایش حقوق و مزایا در احکام حقوقی، تأمین نیروی انسانی و بهبود شرایط رفاهی و تسویه کامل معوقات خود هستند.
سیاست دولت چهاردهم آن طور که از سخنان رئیس دولت فهمیده میشود ادامه وضعیت کنونی است. در بودجه اعتباری برای افزایش حقوق پرستاران پیشبینی نشده است. تنها برای استخدام ۱۱ هزار پرستار مجوز صادر شده است در حالی که برای رسیدن به حداقل استاندارد باید ۱۰۰ هزار پرستار استخدام شوند.