ژيلا بنیيعقوب، روزنامهنگار ايرانی برای اجرای حکم يک سال حبس تعزيری خود به زندان اوين رفت.
به گزارش تارنمای کلمه، ژيلا بنیيعقوب، دبير سرويس اجتماعی روزنامه سرمايه و سردبير کانون زنان ايرانی، امروز، يکشنبه ۱۲ شهریورماه به زندان اوين باز گشته است.
ژيلا بنیيعقوب ۳۰ خردادماه سال ۱۳۸۸ در جريان رويدادهای پس از دهمين دوره انتخابات بحثبرانگيز رياست جمهوری در ايران به همراه همسرش، بهمن احمدی امويی، که او نيز روزنامهنگار است، بازداشت و در خرداد ۱۳۸۹ به يکسال حبس تعزيری و ۳۰ سال محروميت از شغل روزنامهنگاری محکوم شد.
بهمن احمدی امويی نيز از سوی دادگاه به تحمل هفت سال حبس تعزيری محکوم شد که اين حکم در دادگاه تجديدنظر به پنج سال حبس کاهش يافت. وی از آن زمان تاکنون در زندان اوين و سپس از خردادماه سال جاری در زندان رجايیشهر کرج بهسر میبرد.
ژيلا بنیيعقوب در سال ۱۳۸۸ برنده جايزه بينالمللی شجاعت در روزنامهنگاری از بنياد بينالمللی رسانههای زن و “جايزه جهانی آزادی بيان” شد و در سال ۱۳۸۹ نيز جايزه ويژه “آزادی بيان” سازمان گزارشگران بدون مرز را بهدست آورد
با رفتن دوباره ژيلا بنیيعقوب به زندان، وی و همسرش دومين زوج روزنامهنگار زندانی در ايران بهشمار میروند. پيش از آنها، مسعود باستانی و مهسا امرآبادی ديگر زوج روزنامهنگاری هستند که در حال حاضر دوران محکوميت خود را در زندان سپری میکنند.
مسعود باستانی، پس از رويدادهای دهمين دوره انتخابات ریاست جمهوری در دادگاه به شش سال حبس تعزیری محکوم شد و در زندان رجاییشهر بهسر میبرد. مهسا امرآبادی نيز از اردیبهشتماه سال جاری برای گذراندن دو سال حکم راهی زندان اوين شد.
روز چهارشنبه هشتم شهريورماه کريستف دولوار، مديرکل گزارشگران بدون مرز در نامهای خطاب به بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل در رابطه با سفر وی به ايران برای شرکت در اجلاس کشورهای غيرمتعهد از وضعيت دشوار روزنامهنگاران و وبلاگنويسان در ايران نوشته بود.
در اين نامه مديرکل گزارشگران بدون مرز به بان کی مون گفته بود “ايران با ٢٦ روزنامهنگار و ١٨ وبنگار زندانی، پس از چین، دومین زندان بزرگ جهان برای روزنامهنگاران است.”
ژيلا بنیيعقوب که در سال ۱۳۷۰ برای تحصيل در رشته روزنامهنگاری وارد دانشگاه علامه طباطبايی شد ازهمان زمان با روزنامه “همشهری” آغاز بهکار کرد و در دوران رياست جمهوری محمد خاتمی که فضای سياسی به نسبت باز شد به روزنامههای اصلاحطلب پيوست که يکی از پس از ديگری به دستور مقامهای قضائی بسته شدند.
وی در سال ۱۳۸۸ برنده جايزه بينالمللی شجاعت در روزنامهنگاری از بنياد بينالمللی رسانههای زن و همچنين برنده “جايزه جهانی آزادی بيان” شد.
ژيلا بنیيعقوب در سال ۱۳۸۹ نيز جايزه ويژه “آزادی بيان” سازمان گزارشگران بدون مرز را بهدست آورد.
اعتراض میکنیم. حساب کشی میخواهیم. اینهم شد زندگی ؟ غیرت داریم انسانیم ما رنج و مظلومیت همنوعمان را برنمی تابیم
نوشا / 02 September 2012