شهر قلعه گنج یکی از شهرهای جنوبی استان کرمان، دارای ۳۹۰ پارچه آبادی و روستا است که در آنها کپرنشینی همچنان مرسوم است. برخی از مناطق جنوبی شهرستان قلعه گنج، آنچنان صعب العبور هستند که دسترسی به آنها مشکل است و کپرنشینان به طور کامل از خدمات رفاهی و بهداشتی شهر قلعه گنج محروماند. برخی دیگر از روستاهای کپرنشین اما آنچنان در دسترس هستند که مایه تعجب میشود که در ۲۵ کیلومتری مراکز شهرستانها همچنان روستاهای کپری وجود دارد.
دولت نهم محمود احمدینژاد طرح کپرزدایی و خانهدارکردن کپرنشینها را در این مناطق به اجرا درآورده است که به موجب آن “ستاد راهبردی جنوب کرمان” برای رسیدگی به محرومیت ساکنین این مناطق تشکیل شده است. در همین رابطه دههاهزار خانه در مناطق مختلف جنوب کرمان ساخته شد. با این حال، در برخی مناطق جنوب کرمان کپرنشینی همچنان وجود دارد و مردم در اوج محرومیت درحال گذران زندگی هستند.
عکس: مقداد مددی، خبرگزاری فارس.
والله این برنامه کپر زدایی هم به نادودی قسمتی از تنوع زیستی ایران زومین منتهی خواهد شد و با این خبر شما دولت واکنشی با لودر و بولدوزر به راه خوهد افتاد تا ریشه هرچه کپر نشینی است را از جنوب کرمان محو کند. این است شیوه انفعالی این دولت. در حالیکه این یک روش زندگی متفاوت است که با محیط زیست و شرایط اقلیمی منطقه وفق دارد و زدودن ان برای هیشه این پدیده کم نظیر را برای همیشه از سطح زمین ایرانزمین بر خواهد چید. درستش اینست که با احداث و ایجاد خدمات رفاهی از قبیل اب اشامیدنی برق تلفن بهداشت و سایر خدمات به منطقه به مردم یاری دهیم تا به همان روش خود در دنیای مدرن امروزی ادامه دهند. شاید هم بتوان کپرهارا کمی با اصلوب و سازکارهای جدید ساخت تا هم بزرگتر باشند و هم بهتر نیازهای این هموطنان خوبمان را بر اورده کنند. به هر حال انهم یکی دیگر از گوناگونیها و زیبایی های کشورمان است که به دست سرداران سازندگی و کپرزدایی دارد از صحنه گیتی محو میشود.
کاربر مهمان / 06 March 2012