خبرگزاری‌های داخلی گزارش داده‌اند که از بامداد سه‌شنبه ۱۹ تیر دودی سفیدرنگ و بدبو آسمان اهواز را پوشانده. منشأ دود مشخص نیست. به گزارش خبرگزاری مهر برخی شهروندان اهوازی دچار مشکلات تفنسی شده‌اند و تحت درمان قرار گرفته‌اند. رسانه‌ها درباره تعداد این گروه از شهروندان سکوت کرده‌اند.

۴ اسفند ۹۴: آلودگی هوا در اهواز (عکس: آرشیو)

دود غلیظ سفیدرنگ با بویی شبیه به بوی سوختگی شرق تا غرب اهواز را فراگرفته است. منشأ این آلودگی نیز هنوز مشخص نشده. فرماندار هویزه در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا و سیما احتمال داده که به سبب آتش‌سوزی تالاب هورالعظیم دود آسمان اهواز را پوشانده است. مراجع رسمی اما این احتمال را تأیید نکرده‌اند.

مراکز درمانی و رسانه‌های داخلی درباره تعداد شهروندان اهوازی که به دلیل مشکلات تنفسی تحت درمان قرار گرفته‌اند سکوت کرده‌اند.

محمد ثبوتی، فرماندار هویزه گفته است آتش‌سوزی در تالاب هورالعظیم در بخش متعلق به عراق تالاب از ۱۲ تیر آغاز شده و همچنان ادامه دارد. ۱۳ هزار هکتار از تالاب در بخش عراقی و ۴۰۰ تا ۶۰۰ هکتار از بخش ایرانی هورالعظیم در حریق می‌سوزد.

به گفته فرماندار هویزه، آتش‌سوزی تالاب هورالعظیم شهرهای هویزه، سوسنگرد و رفیع و روستاهای اطراف را تحت تأثیر قرار داده. مسئولان عراقی تاکنون برای مهار حریق هورالعظیم کاری انجام نداده‌اند.

در اهواز ستاد بحرانی تشکیل شده است.  اگر باد از شرق به غرب بوزد، ممکن است دود شهرستان هویز، رفیع و بخشی از دشت آزادگان را نیز فرابگیرد.

دو سوم تالاب هورالعظیم در عراق قرار دارد. در زمان جنگ هشت ساله صدام حسین برای کوچ دادن اجباری کردهای عراقی آب ورودی تالاب را مسدود کرد. کشاورزی بی‌رویه و استخراج نفت از دیگر عوامل خشکی تالاب هورالعظیم است که زمانی به اقتصاد منطقه رونق بخشیده بود.

در همان حال که اهواز با بحران زیست‌محیطی تازه‌ای مواجه شده، بحران آب آشامیدنی در خرمشهر و آبادان همچنان ادامه دارد.

احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان یکشنبه ۱۷ تیر ادعا کرده بود که نیروهای سپاه پاسداران مشکل آب آشامیدنی در این دو شهر مهم استان خوزستان را برطرف کرده‌اند. جنتی گفته بود:

«آدم‌های منفعت‌طلب کار نکردند، سپاهی‌ها و بسیجی‌ها و انقلابیون کار کردند. مشکل آب خرمشهر را دیدیم، سپاهی‌ها به میدان آمدند و مشکل را حل کردند، کارها زیاد شده است و به دست این نیروها پاسخ می‌گیریم.»

کیفیت آب لوله‌کشی در آبادان و خرمشهر مناسب نیست. به همین دلیل مردم همچنان آب آشامیدنی را می‌خرند. افت فشار آب در لوله‌ها هم یکی دیگر از مشکلات اهالی خرمشهر و آبادان است. شوری آب در سراسر استان خوزستان نیز دامنه بحران را وسیع‌تر کرده است.

اعتراضات در خرمشهر به نبود آب آشامیدنی ۸ تیر آغاز شد و با درگیری نیروهای انتظامی با مردم و تیراندازی به آن‌ها فروکش کرد.

بیشتر بخوانید: