رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات علت قطع و کم شدن سرعت اینترنت در ایران را ” مشکلات مقطعی”، از جمله  پاره شدن کابل اینترنت در خلیج فارس به دلیل برخورد با کشتی‌ها  عنوان کرد.

 
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وی  که امروز، چهارشنبه، چهاردهم دی ماه در حاشیه جلسه هیات دولت سخن می‌گفت، اعلام کرد که برای”قانع کردن” رسانه‌ها، عکس کابل‌های پاره شده در اختیار آنها قرار داده شده است.
 
وزیر ارتباطات،  آتش‌سوزی در یکی از ایستگاه‌های مسیر شمال ورودی اینترنت به کشور ازمسیر روسیه را از دیگر دلائل اختلال در اینترنت دانست و گفت که تلاش شده تا این مشکل ظرف یک روز برطرف شود.
 
وزیر ارتباطات: “درباره پهنای باندهای واگذار شده بعضا شکایت‌هایی دریافت کردیم که اپراتور‌ها باید پاسخگوی شکایت‌های مشتریان باشند”
در چند هفته اخير که سرعت اينترنت در ايران به شدت کاهش يافته است، دسترسی به سايت‌های دولتی و سايت‌های فيلترنشده با مشکل کمتری روبرو است اما استفاده از وی‌پی‌ان برای مراجعه به سايت‌های فيلتر شده، سرعت اينترنت را به طرز محسوسی کاهش می‌دهد. اين کاهش شديد سرعت امکان دسترسی به سايت‌های فيلترشده را در اغلب موارد ناممکن می‌کند.
 
رضا تقی‌پور با تاکید بر اینکه ایران در زمینه زیرساخت‌های اینترنت مشکلی ندارد، افزود: “درباره پهنای باندهای واگذار شده بعضا شکایت‌هایی دریافت کردیم که اپراتور‌ها باید پاسخگوی شکایت‌های مشتریان باشند.”
 
برخی از شرکت‌های ارائه دهنده اينترنت در ايران، قطعی‌های پی در پی و کندی سرعت را به دليل “تست نرم‌افزارهای جديد فيلترينگ” می‌دانند. در ايران هزاران سايت از جمله سايت‌های خبری فيلتر است. مقامات ايران از سايت‌های خبری فيلتر شده به عنوان مصاديق “جنگ نرم” نام می‌برند.
 
يک عضو کميسيون اينترنت انجمن نظام صنفی ريانه‌ای ايران نيز که نامش فاش نشده، به روزنامه روزگار گفته است: “تلاش برای راه‌اندازی اينترنت ملی عامل کندی سرعت و اختلال در اينترنت در چند هفته اخير است.”
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در رابطه با اخبار منتشر شده درباره اینترنت ملی، گفت: ” اینکه مطرح می‌شود اینترنت ملی درست نیست و برابر قانون برنامه پنجم، تکلیف به راه اندازی شبکه ملی اطلاعات داریم.”
 
وی  با اعلام اینکه فاز اول این طرح تا پایان سال جاری اجرای خواهد شد، گفت که این طرح برای سایت‌های داخلی “پهنای باند بیشتر و امنیت” به همراه خواهد داشت. آقای تقی‌پور، “حل مشکلات امنیتی”، “کاهش هزینه‌ها” و ” افزایش پهنای باند دسترسی اینترنت با سرعت حداقل ۲ مگابیت در ثانیه برای کاربران” را از دیگر مزایای این طرح عنوان کرد.
 
به گفته يکی از مديران ارائه دهنده اينترنت در تهران، در صورت آغاز به کار شبکه ملی اينترنت، “کل محدوده ايران به شکل يک شبکه در می‌آ‌يد که متوليان آن اجازه می‌دهند کاربران به کدام سايت‌ها سر بزنند يا کدام سايت‌ها با کمترين سرعت ممکن در دسترس باشند.”
 
از سوی دیگر پليس ايران روز گذشته، سه‌شنبه با صدور اطلاعيه‌ای از کافی‌نت‌های اين کشور خواسته تا اطلاعات هويتی تمام کاربران خود را ثبت کنند.

براساس اطلاعات مرکز آمار ایران از مجموع کاربران اینترنت در این  کشور ۷۵/۲ درصد حداقل در محل سکونت، ۲۲/۴ درصد حداقل در کافی‌نت، ۱۴/۴ درصد حداقل در محل کار، از اینترنت استفاده می‌کنند. بر اساس نتایج طرح آمارگیری از کاربران اینترنت در سال ۱۳۸۹ از کل ۷۴/۸ میلیون نفر جمعیت کشور، تعداد ۱۱ میلیون نفر کاربر اینترنت هستند.
 
در همین زمینه: