یوسف روزیمرادوف، روزنامه‌نگاری که نزدیک به دو دهه به اتهام «فتنه» و «براندازی» در ازبکستان زندانی بود، آزاد شد.

از روزیمرادوف تصویری در دست نیست. این عکس قدیمی از تاریخی ذکرنشده تنها تصویر قابل دسترس او در اینترنت است

بخش اورآسیای «کمیته‌ی حمایت از روزنامه‌نگاران» جمعه در پیامی توئیتری از آزادی روزیمرادوف خبر داد. به گفته این گروه، روزیمرادوف «پس از محکوم‌شدن بر پایه اتهامات سیاسی در دادگاهی شتابزده و غیرعادلانه» به زندان افتاد و «بیش از هر روزنامه‌نگار دیگری در جهان» در زندان ماند.

جامعه حقوق بشر ازبکستان گفته است که روزیمرادوف ۲۲ فوریه از یک اردوگاه کیفری در شهر چیرچیک در نزدیکی تاشکند، پایتخت آزاد شده است. علت تأخیر در اطلاع‌رسانی خبر آزادی او مشخص نیست.

خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مسئول جامعه حقوق بشر ازبکستان گفته که «حال روزیمرادوف خوب است».

«ایرلیم دیزیر» نماینده سازمان امنیت و همکاری اروپا در امور رسانه‌ای اکتبر گذشته از دولت ازبکستان خواسته بود تا روزیمرادوف و عده‌ای دیگر از خبرنگاران زندانی را آزاد کند.

این گزارشگر ۶۴ ساله از ۱۹۹۹ در زندان به سر برد. او در دوران ریاست‌جمهوری اسلام کریموف، دیکتاتور پیشین ازبکستان به زندان افتاد. کریموف سه دهه قدرت را در دست داشت و ۲۰۱۶ در ۷۸ سالگی درگذشت. در دوران زمامداری او سرکوب آزادی بیان به طور روزافزونی شدت گرفت.

از زمان به قدرت رسیدن شوکت میرزیویف، نخست‌وزیر پیشین کریموف، دست‌کم ۲۰ زندانی سیاسی از جمله روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق بشر آزاد شده‌اند. محمد بکژانوف، همکار روزیمرادوف نیز در میان این آزادشدگان است.

بکژانوف و روزیمرادوف با یکدیگر روزنامه «آزادی» را منتشر می‌کردند. دولت ازبکستان این روزنامه را بخشی از یک توطئه برای براندازی حکومت توصیف می‌کرد. این دو روزنامه‌نگار هنگام تبعید در اوکراین دستگیر و به ازبکستان استرداد شدند. بکژانوف فوریه گذشته آزاد شد.

فعالان حقوق بشر با استقبال از آزادی روزیمرادوف می‌گویند که هنوز مخالفان و منتقدان بسیاری در زندان‌های ازبکستان به سر می‌برند.