مطالب این بخش برگرفته از «تریبون زمانه» هستند. تریبون زمانه، آنچنان که در پیشانی آن آمده است، تریبونی است در اختیار شهروندان. همگان میتوانند با رعایت اصول دموکراتیک درج شده در آییننامه تریبون آثار خود را در آن انتشار دهند. زمانه مسئولیتی در قبال محتوای این مطلب ندارد.
پس از سی سال ممنوعیت و پیگردهای شدید دولتی از فعالیتهای تاجیکان، برگزاری اولین همایش فارسی زبانان ازبکستان در تاشکند، رویداد مهمی برای تاجیکان این کشور است. در این سالها، تاجیکان ازبکستان که بر اساس آمار غیررسمی نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند، اجازه تبلیغ و ترویج زبان و ادبیات فارسی، زبان مادری خود را نداشتند. اما از زمان شروع زمامداری شوکت میرضیایف در ازبکستان، چنین فرصتهایی برای فارسی زبانان و هم شهروندان دیگر اقوام این کشور فراهم شده است.
روز شنبه، ۲۷ ماه ژانویه، نمایندگان ولایات تاجیکنشین ازبکستان، فرغانه، سرخان دریا، قشقه دریا، تاشکند، سمرقند، بخارا، نوایی و جیزخ در مرکز فرهنگی بینالمللی تاشکند دور هم آمدند و در کنار شعرخوانی در موضوع دوستی ملل، از نیازهای خود و هم درخواستهای خود صحبت کردند.
یکی از درخواستهایی که این نمایندگان فرهنگی بیان کردهاند دوباره فعال کردن بخش فارسی-تاجیکی در اتحادیه نویسندگان ازبکستان است. بخش فارسی تاجیکی این اتحادیه پس از مرگ جوره بیک قوناق، شاعر بنام دوزبانه ازبکستان، تعطیل شده و فعالیت بازمانده بود.
درباره این همایش و شیوه برگزاری آن با دلشاد فرهادزاد، شاعر و استاد دانشگاه سمرقند گفت٬وگویی انجام دادهایم که میتوانید در اینجا گوش دهید:
نیمی از جمعیت ازبکستان؟ در ویکیپدیا آمده که تاجیک ها 5 تا 5/5 درصد از جمعیت ازبکستان را تشکیل می دهند. شفاف سازی کنید.
کارو / 30 January 2018