۱۱ روز پس از کشته شدن اسامه بنلادن، رهبر شبکه القاعده؛ طالبان پاکستان با اجرای دو عمليات تروريستی در شمال غرب اين کشور دهها نفر را کشتند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در اين دو عمليات تروريستی دستکم ۸۰ نفر کشته شدهاند.
احسانالله احسان، سخنگوی طالبان پاکستان در اين رابطه اعلام کرد: «اين نخستين انتقام شهيد بنلادن است. عملياتهای ديگری نيز در پيش خواهد بود.»
پس از کشته شدن بنلادن توسط کماندوهای ويژه آمريکايی در بامداد دوشنبه ۱۲ ارديبهشتماه جاری، طالبان عهد بستند حملات خود عليه دولت و نيروهای امنيتی پاکستان را گسترش بخشند.
آنها افزون بر اينکه دولت پاکستان را متهم به همکاری با آمريکا میکنند، اعلام کردهاند که منافع آمريکا را نيز هدف حملات خود قرار خواهند داد.
اين اقدامات تروريستی سنگينترين عمليات در طول يک سال اخير در پاکستان بود
رئيس پليس شهر چارسده که اقدامات تروريستی امروز در آنجا صورت گرفت؛ گفت نخستين بمب توسط يک عمليات انتحاری منفجر شده است.
اين سوء قصد، يک مرکز آموزش نظامی پليس امنيت مرزی را هدف قرار داده بود. جوانانی که استخدام شده بودند و مورد حمله قرار گرفتند قصد داشتند اين مرکز را بهمنظور گذراندن دوران مرخصی خود با اتوبوس ترک کنند.
دومين بمب منفجر شده اتوبوسها و مينیبوسهايی که اين جوانان را انتظار میکشيدند مورد هدف قرار دادند.
اين اقدامات تروريستی سنگينترين عمليات در طول يک سال اخير در پاکستان بود.
چارسده که صحنه سوء قصدهای متعددی بوده است در نزديکی مناطق قبيلهنشين شمال غربی مرز پاکستان و افغانستان قرار دارد.
مناطق قبيلهای در شمال غربی پاکستان يکی از مناطق اصلی استقرار نيروهای طالبان اين کشور و القاعده، متحدان آنها بهشمار میرود. اين منطقه همچنين يکی از پشت جبهههای طالبان افغانستان که با نيروهای ناتو میجنگند نيز بهشمار میرود.
نزديک به ۱۰ سال گفته میشد که بن لادن در همين منطقه بهسر میبرد اما سرانجام در ابودآباد، واقع در شمال اسلامآبد رديابی و کشته شد.
«جنبش طالبانهای پاکستان» در تابستان سال ۲۰۰۷ عليه پشتيبانان «جنگ ضدتروريستی» آمريکا، در اسلامآباد اعلام جهاد کردند.
طالبان پاکستان و متحدانش مسئولان اصلی بيش از ۴۵۰ سوء قصد تروريستی در اين کشور هستند که در سه سال گذشته ۴۳۰۰ کشته در اين کشور بهجای گذاشتهاند.
در ماه اوت ۲۰۰۸ ارتش پاکستان نخستين عمليات خود را در منطقه باجور، مکانی که طالبان پاکستان فعاليتهای تروريستی خود را سازماندهی میکند، انجام داد و چندين بار اعلام نمود که تهديدات اسلامگرايان افراطی از بين رفته است.
ايالات متحده آمريکا به دولت پاکستان فشار آورد که عمليات زمينی گستردهای را در منطقه وزيرستان شمالی عليه شورشيان بهپيش برد اما اقدامات نظامی اسلامآباد چنان نبود که طالبان را در شمال غربی اين کشور ريشهکن سازد.
از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۰ ميلادی، ۲۴۲۱ نظامی پاکستان در نبرد با اسلامگرايان افراطی جان خود را از دست دادهاند.