معمر قذافی در نامه‌ای خطاب به باراک اوباما از وی خواست تا به حملات هوايی ناتو پايان بخشد.

به گزارش آسوشيتدپرس، در اين نامه که امروز ۱۷ فروردين منتشر شده قذافی از «جنگ ناعادلانه عليه خلق کوچکی از يک کشور در حال توسعه» سخن گفته است.

مقامات آمريکايی درستی اين نامه سه صفحه‌ای را تأييد کرده‌اند.

در اين نامه رهبر ليبی گفته است حملات هوايی ناتو به لحاظ اخلاقی بيشتر به کشور وی آسيب رسانده است تا نظامی.

قذافی نوشته است يک جامعه دمکراتيک با کمک راکت‌ها و جنگنده‌ها به دست نمی‌آيد. وی همچنين بار ديگر تکرار کرده است که مخالفان حکومت ليبی اعضای شبکه تروريستی القاعده هستند.

سرهنگ قذافی در نامه خود رئيس جمهور آمريکا را «پسر ما» خطاب کرده و آرزو نموده است که وی در انتخابات سال ۲۰۱۲ بار ديگر پيروز شود.

رهبر نظامی نيروهای شورشی ليبی روز گذشته ناتو را متهم ساخت که مردم شهر مصراته را که تحت محاصره نيروهای قذافی قرار دارند «قربانی» خود کرده است

در همين حال ناتو اعلام کرد که امنيت ساکنان شهر مصراته را تضمين می‌کند. يک سخنگوی ناتو حفاظت از مردم مصراته را «اولويت» نيروهای ائتلاف عنوان کرد.

کارمن رومرو، از سخنگويان ناتو به خبرگزاری فرانسه در بروکسل گفت: «ما وظيفه روشنی داريم و همه تلاش خود را به خرج خواهيم داد تا از شهروندان مصراته حفاظت کنيم.»

خانم رومرو تأکيد کرد که ائتلاف نظامی در روز دوشنبه نيروهای قذافی در اطراف مصراته را مورد حمله قرار داده است. وی گفت دامنه و «دقت» حملات هوايی ناتو تغييری نکرده است.

به گزارش وزارت دفاع بريتانيا، نيروهای هوايی اين کشور روز سه‌شنبه شش خودروی زره‌پوش و شش تانک نيروهای قذافی را در منطقه مصراته و سرت، بمباران کرده‌اند.

راس هاردينگ، فرمانده بريتانيايی ناتو در مقر آن در شهر ناپل ايتاليا گفت که پيش‌برد عمليات نظامی به‌طور فزاينده‌ای دشوار می‌شود.

وی ادامه داد نيروهای وفادار به قذافی در روزهای اخير تاکتيک خود را تغيير داده‌اند و از مردم عادی به‌عنوان «سپر دفاعی» خود استفاده می‌کنند.

هاردينگ افزود که آن‌ها متوجه‌اند اگر در نزديکی تانک‌های حکومتی مردم عادی ديده شوند بمباران نمی‌شوند.

ژرار لونگه، وزير دفاع فرانسه نيز اعلام کرد که به مردم مصراته بايد از طريق دريا کمک‌رسانی کرد. به همين منظور می‌بايست نيروهای شورشی از شرق ليبی و شهر بنغازی مواد غذايی را به مصراته برسانند.

عبدل فتاح يونس، رهبر نظامی نيروهای شورشی ليبی روز گذشته ناتو را متهم ساخت که مردم شهر مصراته را که تحت محاصره نيروهای قذافی قرار دارند «قربانی» خود کرده است.

يونس در بنغازی گفت: «اگر ناتو يک هفته ديگر صبر کند پايان کار مصراته خواهد بود.»

وی افزود به معنای واقعی کلمه، مصراته را يک «ريشه‌کنی واقعی» تهديد می‌کند. مصراته در ۲۰۰ کيلومتری شرق طرابلس، پايتخت ليبی، قرار دارد.

در نزديکی شهر توبروک واقع در شرق ليبی که تحت کنترل شورشيان قرار دارد نيز پس از دو هفته يک تانکر نفت موفق شد نفت را به خارج از ليبی ببرد. اين نفت به قيمت ۱۲۰ ميليون دلار می‌تواند کمک مالی‌ای برای نيروهای شورشی به‌شمار رود.