دانش‌آموزان مدرسه شهید «موگویی» دورود لرستان به دلیل فرسوده بودن ساختمان مدرسه و چکه کردن سقف، مجبورند سرکلاس‌ها از چتر استفاده کنند.

%d9%85%d8%af%d8%b1%d8%b3%d9%87-%d9%81%d8%b1%d8%b3%d9%88%d8%af%d9%87-%d9%84%d8%b1%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d9%86

۱۳ میلیون دانش‌آموز در ۱۰۵ هزار مدرسه در ایران مشغول تحصیل هستند.

در حال حاضر ۵۲۰ هزار کلاس درس در ایران دایر است. ۴۹۰ هزار مدرسه نیز پس از انقلاب بازسازی و ساخته شده‌اند. با وجود این، ساختمان بسیاری از مدرسه‌های کشور فرسوده‌اند و بسیاری از آن‌ها با تغییر کاربری به مدرسه تبدیل شده‌اند. از آنجا که قرار نبوده است این ساختمان‌ها مدرسه باشند، اغلب استانداردها و ایمنی لازم را ندارند.

دو سال قبل، یک مقام عالی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که ۲۰۰ هزار دانش‌آموز در مناطق محروم، همچنان از بخاری‌های استاندارد بی‌بهره‌اند.

مرتضی رییسی، رییس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور گفت که  ۷۵ هزار کلاس درس در ایران از «بخاری استاندارد» بی‌بهره مانده‌اند: «معنای این عدد این است که در کلاس‌های درس دست‌کم ۲۰۰ هزار دانش‌آموز، هنوز بخاری نفتی یا گازی می‌سوزد و جان آن‌ها را به خطر می‌اندازد.»

در ۱۵ آذر‌ ماه سال ۹۱، به دنبال آتش گرفتن بخاری یک کلاس ۳۷ نفره در مدرسه شین‌آباد در پیرانشهر، ۱۲ دانش‌آموز گرفتار شعله‌های آتش شدند. این دانش‌آموزان دچار سوختگی ۳۰ تا ۶۰ درصدی شدند. سوختگی‌هایی که بیش‌تر در ناحیه سر، گردن، صورت و سینه اتفاق افتاد.