سنگنگارههای طرقبه قدمتی در حدود چهار هزار سال و بیشتر دارند و تصاویری از انسان و حیوانات مانند فیل، بز کوهی، پلنگ و غیره بر روی سنگها حکاکی شدهاند. در این منطقه حدود دو هزار سنگنگاره باستانی، تاکنون شناسایی شده است.
مردم طرقبه و دوستداران میراث فرهنگی، بارها در مورد تخریب این آثار هشدار دادهاند. بخش اعظمی از این تختهسنگهای که شامل حجاریهای باستانی بودهاند، بهعنوان مصالح ساختمانی در باغ و ویلاهای اطراف استفاده شدهاند و این روند در آینده نیز ادامه خواهد یافت.
در فاصله یک متری این سنگنگارهها، سازمان آب و فاضلاب منطقه طرقبه با بولدوزر اقدام به ساخت جادهای خاکی کرده تا بتواند با ساخت یک منبع آب بزرگ (آنطور که کارگرانی که مشغول به کار بودند میگفتند) به ویلاها و باغهای اطراف آبرسانی کند.کارگران سازمان آب و فاضلاب میگویند که با شکایت سازمان میراث فرهنگی یک ماه جلوی کار گرفته شده بود اما دوباره مدتی است که ساخت منبع آب را شروع کردهاند. تخریب بخشهایی از این سنگنگارهها توسط بولدوزر سازمان آب بهوضوح مشهود است.
در کنار سودجویان محلی و سازمان آب و فاضلاب باید از سارقان آثار باستانی نیز یاد کرد. بر بدنه بسیاری از این تختهسنگها ضربات چکش و برشهای دستگاههای برش سنگ، قابل مشاهده است.
[slideshow gallery_id=”113″]
Trackbacks