عصر روز سه شنبه سوم آذرماه، در آستانه روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان، خودروهای «گشت ارشاد» به میدان ونک تهران آمدند و در خیابان‌ها و مراکز خرید اطراف این میدان، به زنان به دلیل انتخاب پوشششان تذکر دادند.

به گزارش «فارس» دلیل این حضور مجدد گشت ارشاد در خیابان‌های تهران، آغاز فصل سرماست. عکس‌های منتشرشده تعدادی از زنان رهگذر را نشان می‌دهد که به آن‌ها تذکر داده می‌شود و تعدادی دیگر هم دستگیر شده‌اند و به داخل ماشین‌های پلیس هدایت شده‌اند.

بخش «امنیت اخلاقی پلیس تهران» که به «گشت ارشاد» معروف است معمولاً در فصل‌های مختلف به سراغ پوشش‌های مختلف زنان می‌رود و با انتخاب‌های هرساله زنان برخورد می‌کند.
در تابستانی که گذشت، مانتوهای بدن نما جرم محسوب می‌شدند و حتی سخنگوی پلیس در مردادماه اعلام کرده بود که با مانتوفروشی‌هایی که «مانتوهای شیشه‌ای» می‌فروشند برخورد خواهد شد.
ساپورت‌پوشان، زنانی که شلوارهای چسبان ضخیم می‌پوشند معمولاً در زمستان‌ها مورد توجه مأمورهای «گشت ارشاد» هستند و با آن‌ها برخورد می‌شود.
پوشیدن ساپورت یا «لگینگ» به دلیل اینکه ترسیمی نسبی از خطوط پاهای زنان را نشان می‌دهد، در نگاه حکومتی انتخاب «خوب» برای حجاب محسوب نمی‌شود و «بدپوشی» است.
در ادبیات پلیسی «گشت ارشاد» کلمه «بدحجابی» مدتی است که با «بدپوشی» جایگزین شده است.
فرض بر این است که کلمه اسلامی حجاب مقدس است و با اینکه همه زنان ایرانی بنا به قوانین جمهوری اسلامی ایران ناچارند که حجاب بپوشند، آن دسته از زنان که این کار را «بد» انجام می‌دهند «بدحجاب» نیستند بلکه «بدپوش»اند.
سردار حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، در سخنرانی روز ۱۹ آبان خود «هشدار» داده بود که مأمورانش با «هنجارشکنان اجتماعی» برخورد خواهند کرد. در ادبیات فرمانده نیروی انتظامی هنجارشکنان اجتماعی شامل کسانی می‌شد که در خودروها کشف حجاب کرده‌اند، لباس‌های هنجارشکن می‌پوشند، یا بی‌هدف در خیابان‌ها دور می‌زنند. او تاکید کرده بود که منظور از هنجار، هنجارهای اسلامی است.
اصولگرایان مجلس بارها دولت حسن روحانی را متهم کرده‌اند که با سیاست‌هایش موجب رواج «بدحجابی» در ایران شده است.
دولت حسن روحانی سعی کرده است که بدون اشاره به آزادی زنان در انتخاب پوشش این را مطرح کند که برخورد پلیسی با انتخاب‌های پوششی زنان موجب ترویج حجاب اسلامی نخواهد شد. با این حال در دوران قدرت این دولت هم گشت ارشاد بارها به خیابان‌ها آمده و به زنان تذکر داده است.
شهین‌دخت مولاوردی معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده هم در زمینه فراهم آوردن آزادی پوشش برای زنان سعی کرده است. اون در آبان ماه ۱۳۹۳ گفته بود: «رویکرد دولت در گسترش حجاب و عفاف ایجاد ممنوعیت و محدودیت نیست».
محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مهرماه از جلسه‌های ویژه برخورد با آسیب‌های اجتماعی خبر داده بود که بسیاری از «آسیب‌ها» مربوط به زنان، حضور زنان در جامعه، خانواده و بحران طلاق در ایران است.
در آذرماه هم، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از جلسه مشترک سران قوا با رهبر جمهوری اسلامی، آیت‌الله علی خامنه‌ای، برای ریشه‌یابی آسیب‌های اجتماعی خبر داد. در ادبیات حکومتی جمهوری اسلامی آسیب‌های اجتماعی معمولاً با زنان، حجاب زنان، آمار و اعتیاد زنان و روابط جنسی خارج از ازدواج مرتبط است.