دفتر رسانهای غزه حملات صبح یکشنبه ۲۷ آبان/ ۱۷ نوامبر به بیت لاهیا، نصیرات و بوریج را ادامه نسلکشی خواند و گفت علاوه بر اسرائیل، آلمان، فرانسه، بریتانیا و آمریکا را مسئول ادامه پاکسازی قومی در باریکه غزه میداند.
در بیت لاهیا، نصیرات و بوریج اسرائیل ساختمانهای مسکونی را بمباران کرد. به گفته رسانههای منطقهای بیشتر کشتهشدگان زنان و کودکان بودند. اردوگاه بریج در منطقه مرکزی باریکه غزه قرار دارد، بیت لاهیا و نصیرات در شمال این باریکه. اسرائیل در طرحی که به «طرح ژنرالها» شهره شده است، قصد دارد غزه را بر اساس محور نتساریم تقسیم کند و مناطق شمالی این باریکه را تخلیه اجباری.
وزارت بهداشت فلسطین در باریکه غزه شمار کشته شدگان در بریج را ابتدا شش تن و سپس ده تن گزارش کرد. در بیت لاهیا اما در نخستین ساعت پس از حمله گزارش شد بیش از ۵۰ تن شته شدهاند و به سپس وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه گفت ۷۲ تن که ساکن شش ساختمان هدف حمله بودند، کشته شدند. سازمان دفاع شهری غزه گفت سربازان اسرائیلی اجازه نمیدهند به مجروحان کمکرسانی شود.
ارتش اسرائیل از آغاز حملاتی که بیش از ۴۱۰ روز است ادامه دارد، حمله به مناطق مسکونی، اردوگاههای آوارهگان، مدارس، بیمارستانها و اماکن عمومی را بی وقفه پیش برده و هر بار ادعا کرده است اعضای حماس در این نقاط حضور داشتند اما نه سندی برای تایید آن داشت و نه گزارش سازمانهای بینالمللی این ادعا را پذیرفتند.
وزارت بهداشت غزه شمار کشتهشدگان در این باریکه را بیش از ۴۳ هزار و ۸۰۰ تن و مجروحان را بالغ بر ۱۰۳هزار تن گزارش کرد. دهها هزار تن همچنان مفقود هستند و تمام ساکنان غزه بارها آواره شدهاند. یک گروه از پزشکان داوطلب در برآورد کردهاند حداقل نزدیک به ۱۱۹ هزار فلسطینی در غزه کشته شده باشند. گزارشگر ویژه سازمان ملل هم گفته است ۷۰ درصد کشته شدگان در غزه زن یا کودک بودند.
دیده بان حقوق بشر اروپا – مدیترانه در گزارشی که ۱۶ نوامبر منتشر شد، گفت دهها قتل و اعدام به دست اسرائیل در شمال غزه را مستند کرده است؛ از جمله قتل پدر و پسر خانوادهای که سربازان اسرائیل آنها را مقابل چشم اعضای خانواده تیرباران کردند. خالد مصطفی اسماعیل و فرزندش ابراهیم ۱۳ نوامبر در خانهشان در بیت لاهیا تیرباران شدند.
این نهاد حقوق بشری به نقل از اعضای خانواده نوشت سربازان اسرائیلی اجازه وداع با جسد آنها را ندادند و تا زمان تنظیم گزارش جسد آنها از خانهشان خارج نشده است.
یک ساکن شمال غزه هم شهادت داده است در مسیر سگها را در حال دریدن جسد پنج ساکن شمال غزه دیده است. به گفته یک شاهد دیگر یکی از ساکنان این منطقه در حالی که کیسه آرد به همراه داشت از ناحیه سر هدف تیراندازی اسرائیلیها قرار گرفته بود.
دیدهبان حقوق بشر اروپا مدیترانه با انتقاد از سازمانهای جهانی که در جلوگیری از جنایت اسرائیل ناتوان هستند خواستار تحریم تسلیحاتی فوری اسرائیل و پاسخگو کردن آن بابت جنایتهایش شده است.
اسرائیل به نسلکشی در فلسطین متهم است. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و یواآ گالانت، وزیر جنگ برکنار شده او از سوی دادستان دادگاه کیفری بینالمللی به جنایت جنگی متهماند اما با فشار دولتهای حامی اسرائیل، از جمله آمریکا، آلمان و انگلیس صدور حکم بازداشت او متوقف شده است.
در اسرائیل صبح ۲۷ نوامبر معترضان به دولت علیه او به خیابان آمدند. به گزارش رسانهها دو پرتابه انفجاری به دیوار محل اقامت نتانیاهو پرتاب شد. معترضان همچنین ورودی دفتر او را بستند. آنها خواستار تبادل اسیران اسرائیلی با زندانیان فلسطینی هستند.