دولت استرالیا روز جمعه ۱۱ فوریه، نام کوآلا را در فهرست گونههای جانوری در معرض خطر قرار داد. خشکسالی، آتشسوزی جنگل و بوتهزارها، بیماری و از بین رفتن زیستبوم، جمعیت کوآلاها را که نماد استرالیا به حساب میآیند، بهشدت کاهش داده است.
نتایج تحقیقی که دو سال پیش توسط پارلمان استرالیا صورت گرفت، پیشبینی میکرد که اگر اقدامی فوری از سوی دولت صورت نگیرد این گونه جانوری تا سال ۲۰۵۰ منقرض خواهد شد.
وزیر محیط زیست استرالیا اعلام کرد که کوآلا از این پس از رده «آسیبپذیر» به رده «درمعرض خطر» تغییر وضعیت میدهند.
دولت استرالیا طرحی را برای نجات کوآلاها درنظر گرفته است. از جمله افزودن قانونی برای حفاظت از کوآلاها و محل زیست آنها. اسکات موریسون، نخستوزیر استرالیا ماه گذشته اعلام کرد که دولت ۵۰ میلیون دلار استرالیا (حدود ۳۶ میلیون دلار آمریکا) در طول چهار سال آینده برای حفظ و بهبود وضع کوآلاها اختصاص میدهد.
سال ۲۰۱۹ در جریان آتشسوزی بوتهزارهایی که میلیونها هکتار از مراتع استرالیا را به خاکستر تبدیل کرد، توجه جهان به وضعیت کوآلاها جلب شد. صندوق جهانی حیات وحش در استرالیا تخمین زد که حدود ۶۰ هزار کوآلا کشته و زخمی شدند یا آسیب دیدند.
در آن زمان بسیاری برای کوآلاهایی که انگشتان کوچکشان در آتش سوزی سوخته بود دستکش دوختند که تا وقت التیام آن را دستشان کنند.
سال ۲۰۲۰ صندوق جهانی حیات وحش در استرالیا و انجمن بین المللی حیوانات به طور مشترک این حیوان را در فهرست گونههای در معرض خطر قرار دادند. بر اساس یافتههای این دو گروه جمعیت کوآلاها در دو ایالت کویینزلند و نیوساوتولز نصف شده بود.
در حال حاضر روشن نیست که تعداد کوآلاها در استرالیا چقدر است و برآورد تعداد دقیق این حیوان کار دشواری است.
گروههای مدافع حیوانات از اقدام دولت استرالیا استقبال کردهاند اما با وجود این توجهها را به مسائل کلیدی از جمله غفلت در حفاظت از زمین و مراتع طبیعی جلب کردهاند.
تغییرات اقلیمی ناشی از گرمایش زمین با عاملیت بشری، به گفته دانشمندان یک «وضعیت اضطراری اقلیمی» پدید آورده اما بسیاری از دولتها همچنان از اقدام جدی برای پاسخگویی به آن خودداری میکنند.
اکنون نرخ تخریب طبیعت و جاندارانش بین ۱۰ تا ۱۰۰ برابر بیشتر از متوسط آن در ۱۰ میلیون سال گذشته است. دلیل اصلی این وضعیت به باور بسیاری از دانمشندان مداخله بشر در طبیعت و گرمایش جهانی زمین به علت انتشار گازهای گلخانهای است.
انسانها عاملان اصلی ششمین عصر انقراض انبوه جانوران در تاریخ سیاره هستند.
از سال ۱۹۷۰ تاکنون ۶۰ درصد از جمعیت پستانداران، پرندگان، ماهیها و خزندگان نابود شدهاند.