آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ضمن هشدار به کسانی که از انتخابات آزاد سخن می‌گويند، گفت در طول ۳۴ حکومت اسلامی در ايران انتخاباتی نبوده که آزاد نباشد.

به گزارش منابع خبری ايران، آيت‌الله خامنه‌ای امروز سه‌شنبه ۱۹ دی‌ماه در ديدار با جمعی از مردم قم، با اشاره به در پيش بودن يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوری در ايران گفت: “ذهن دشمن بر انتخابات مهمی که پنج ماه ديگر يعنی در خرداد ۹۲، برگزار می‌شود،‌ متمرکز شده است.”

وی افزود: “آن کسانی که راجع به انتخابات توصيه‌هايی می‌کنند، حواس‌شان باشد به دشمن کمک نکنند، دائما نگويند انتخابات بايد آزاد باشد، از اول انقلاب ۳۴ انتخابات داشتيم، کدامش آزاد نبوده است؟”

يازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوری ايران ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ برگزار می‌شود.

مقامات حکومت ايران نگران هستند که اين انتخابات مانند انتخابات رياست‌جمهوری دوره گذشته به بحران تبديل شود.

دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری ايران که ۲۲ خردادماه ۱۳۸۸ (۱۲ ژوئن ۲۰۰۹)، برگزار شد به بزرگ‌ترين و طولانی‌ترين اعتراض‌های مردمی عليه حکومت ايران تبديل گرديد.

رهبر جمهوری اسلامی تأکيد کرد: “در کدام کشور انتخابات از ايران آزادتر است؟ مراقب باشيد اين حرف‌های شما مردم را از انتخابات مأيوس نکند.”

آيت‌الله خامنه‌ای: در کدام کشور انتخابات از ايران آزادتر است؟ مراقب باشيد اين حرف‌های شما مردم را از انتخابات مأيوس نکند

وی همچنين گفت: “در کدام کشور درباره صلاحيت‌ها، ملاحظات لازم اعمال نمی‌شود؟ چرا اين‌قدر بر اين مسئله تکيه و تلاش می‌کنيد در ذهن مردم اين تصور به‌وجود بيايد که شرکت در انتخابات فايده ندارد؟”

مخالفان حکومت ايران شيوه انتخابات در جمهوری اسلامی را به دليل تعيين شرايط ويژه برای نامزدهای شرکت در انتخابات که توسط شورای نگهبان بررسی می‌شود غيردمکراتيک می‌دانند و معتقدند تنها گروه معدودی از موافقان حکومت اسلامی که به رهبر آن بايد وفادار باشند می‌توانند در انتخابات شرکت کنند.

چگونگی بررسی صلاحيت نامزدها موضوعی است که از سوی اصلاح‌طلبان حکومت نيز مورد انتقاد قرار می‌گيرد و حتی برخی از اصولگرايان نيز به آن معترض‌اند.

در ماه‌های اخير اصلاح‌طلبانی چون محمد خاتمی، رئيس‌جمهور پيشين ايران و مسئولانی چون اکبرهاشمی رفسنجانی، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام بارها از برگزاری “انتخابات آزاد و رقابتی” سخن گفته‌اند.

آيت‌الله خامنه‌ای با بيان اين‌که دشمنان جمهوری اسلامی در راه حضور مردم در انتخابات “مانع‌تراشی” می‌کنند، افزود: “همه، حتی کسانی که ممکن است از سر دلسوزی درباره انتخابات توصيه‌های عمومی کنند حواسشان باشد که به اين مقصود دشمن کمک نکنند.”

وی خطاب به چنين کسانی گفت: “مبادا دچار غفلت شويد و جدول مورد نظر دشمن را پر کنيد.”

رهبر جمهوری اسلامی ايران کسانی که سلامت انتخابات را زير سئوال می‌برند به‌عنوان کسانی نام برد که “به تحقق اهداف دولت‌های مستکبر” کمک می‌کنند.

وی پايبندی همه به قوانين انتخابات را ضامن سلامت انتخابات دانست و افزود: “مگر اين‌که کسانی بخواهند از راه‌های غيرقانونی عمل کنند همچنان‌که برخی در سال ۸۸ اينطور عمل کردند و برای مردم و کشور مزاحمت و ضرر به‌وجود آوردند و برای خودشان نيز در زمين و در ملاءاعلی، اسباب سرشکستگی و بدبختی فراهم کردند.”

نتايج دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری در سال ۸۸ برای گروهی از نامزدها و مردم “تقلب” در انتخابات تلقی شد و با اعتراضات گسترده‌ای در جامعه روبه‌رو گرديد که نزديک به يک سال خيابان‌های تهران و برخی از شهرهای بزرگ عرصه گردهمايی‌ها و راهپيمايی‌های اعتراضی مخالفان بود.

در اين اعتراضات ده‌ها نفر کشته و گروه کثيری از مردم و فعالان سياسی و مدنی بازداشت شدند.