مدیر امور بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد در ایران در حال حاضر دو دسته آمار از بیمارستانها منتشر میشود: آمار اول مربوط به بستریهای جدید یعنی افرادی است که برای بار اول به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدهاند و دسته دوم مربوط به بیمارانی است که یک بار در اسفند و فروردین مبتلا شدهاند و اکنون مجددا با علایم متفاوت و شاید شدیدتر به بیمارستانها مراجعه میکنند.
دکتر مرضیه نوربخش، مدیر امور بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سهشنبه ۲۴ تیر در مصاحبه با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت برخلاف آنچه که تا پیش از این تصور میشد در همهگیری ویروس کرونا از «مصونیت گلهای» خبری نیست:
«تصور میشد که ابتلا به کووید ۱۹ منجر به ایجاد ایمنی در برابر ابتلای مجدد میشود در حالیکه بررسی مراجعات جدید این مساله را نقض کرده است. مساله این است که روز به روز ناشناختههای بیماری بیشتر شده است و تجربههای جدیدی کسب میشود.»
تا دوشنبه ۲۳ تیر ۲۵۹ هزار و ۶۵۲ نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. در این میان بیش از ۳۳۷۵ بیمار در وضعیت حاد تنفسی قرار دارند. کمبود دستگاههای تنفسی در همه کشورهایی که در پیک شیوع قرار دارند از جمله در بیمارستانهای ایران نیز محسوس است. دکتر مرضیه نوربخش در ادامه مصاحبه با ایسنا گفت:
«مساله این است که بیشتر بیماران بدحال کرونایی برای درمان نیازمند امکانات و دستگاههای ویژه مانند ونتیلاتور و دستگاه تهویه مکانیکی هستند که این امکانات تنها در تختهای ویژه بخش آی سی یو فراهم است و متاسفانه همیشه در کشور با کمبود تخت ویژه آی سی یو مواجه بودهایم که این مساله در دوران کرونا بیش از پیش محسوس است.»
مدیر امور بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به تأکید توصیه کرد که مردم فاصله فیزیکی را رعایت کنند و از ماسک نیز حتماً استفاده کنند. استفاده از ماسک خطر ابتلا به بیماری را به میزان ۶۰ درصد کاهش میدهد. مرضیه نوربخش همچنین اعلام کرد که الکل و استفاده از مواد مخدر سبب تضعیف سیستم ایمنی میشود.
بیشتر بخوانید: