يکی از اعضای سابق دولت ايالات متحده میگويد، مقامات آمريکا معتقدند هکرهای ايرانی که احتمال میرود حکومت ايران آنها را حمايت میکند، مسئول حملات سايبری اخير به شرکتهای نفت و گاز در خليج فارس هستند و به نظر میرسد اين حملات به تلافی آخرين دور تحريمهای ايالات متحده عليه اين کشور انجام شده باشد.
اين مقام سابق دولت آمريکا در حالی چنين سخنانی را به خبرگزاری آسوشيتدپرس میگويد که لئون پانهتا، وزير دفاع ايالات متحده روز گذشته، ۱۱ اکتبر (۲۰ مهر) در جمع بازرگانان به وقوع چنين حملاتی اعتراف کرد و آنها را ويرانگرترين حملاتی خواند که بخش خصوصی شايد تاکنون ديده باشد.
پانهتا اگرچه بهطور مستقيم ايران را مسئول اين حملات معرفی نکرد، اما اعلام کرد ايالات متحده با استفاده از ابزار تکنولوژيک پيشرفته هويت عاملان حمله را شناسايی میکند و عليه آنها اقداماتی انجام خواهد داد.
يکی از مقامات ايالات متحده گفت، دولت اوباما میداند چه کسانی اين حملات سايبری عليه شرکتهای خليج فارس را انجام دادهاند و اين که يک دولت پشت آن است.
حملات سايبری اخير به شرکت نفتی آرماکو برای عربستان سعودی و شرکت توليدکننده گاز طبيعی راسگاز ضررهايی را وارد کرده است
بر اساس اين گزارش، نهادهای امنيتی ايالات متحده تحقيقاتی را با همکاری کشورهای خليج فارس در رابطه با اين حملات انجام دادهاند که نتايج آن نشان میدهد به نوعی يک دولت بايد در اين ماجرا دخالت داشته باشد.
پانهتا نيز دراينباره اظهار داشت: “مهاجمان بايد بدانند که ايالات متحده توانايی رديابی آنها را دارد و آنها به خاطر اقداماتشان بايد جوابگو باشند.”
حملات سايبری اخير به شرکت نفتی آرماکو برای عربستان سعودی و شرکت توليدکننده گاز طبيعی راسگاز ضررهايی را وارد کرده است.
اين حملات با استفاده از يک ويروس به نام شمعون انجام شده است که میتواند در شبکههای کامپيوتری پخش شود و فايلها را از بين ببرد.
پانهتا گفت، ويروس شمعون فايلهای اساسی سيستم آرماکو را از بين برد و به جای آن تصوير پرچم آمريکا را جايگزين کرد که در حال سوختن بود. اين ويروس موجب شد بيش از ۳۰ هزار کامپيوتر از کار بيفتند. حمله به سيستمهای کامپيوتری شرکت قطری نيز کيفيت مشابهی داشت.