صفهای طولانی، قفسههای خالی: کسب و کار اسلحهفروشیها در ایالات متحده آمریکا در حال حاضر رونق پیدا کرده است. مردم از ترس از غارتگریها در بحران کرونا، زرادخانه کوچکی از سلاحهای خودکار و نیمهخودکار تهیه میکنند. با شیوع کروناویروس جدید فروش سلاح در آمریکا ۱۰ برابر افزایش پیدا کرده است.
چانتل فریمن یکی از فروشندگان سلاح در آمریکا در یک مصاحبه تلویزیونی گفت:
«مغازهها بیهیچ وقفهای در روز پر از مشتری است.»
همکار او ران سگا در همان مصاحبه اعلام کرد که دستکم هر روز ۴۰ تا ۵۰ قبضه سلاح گرم همراه با مهمات میفروشد. تا قبل از بحران کرونا، اسلحهفروشیها حداکثر چهار قبضه سلاح میفروختند.
اسلحههای شکاری تقاضای چندانی ندارند. بیشتر درآمد اسلحهفروشیها از طریق فروش سلاحهای نیمهخودکار تأمین میشود. ترس از غارتگری باندهای تبهکار آمریکاییها را به تهیه سلاح وادار کرده است. جود، یکی از خریداران سلاح در یک مصاحبه تلویزیونی میگوید:
«فکر میکنم اگر اوضاع به هم بریزد و بحران کرونا چند هفته دیگر هم ادامه پیدا کند به خانهها حمله میکنند.»
چانتل فریمن، یکی از اسلحهفروشان میگوید:
«مردم میترسند که این موضوع [کرونا] به آخرالزمان زامبیها تبدیل شود.»
آنچه که در این میان نگرانکننده است، ناآشنایی بیشتر خریداران سلاح با اسلحه است. فریمن میپرسد: اگر آنها به وحشت بیفتند و سلاح بکشند، چه اتفاقی میافتد؟
ابتدا آمریکاییهای چینیتبار به خرید سلاح روی آوردند. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز گذشته در پیامی در توییتر از کروناویروس جدید به عنوان «ویروس چینی» یاد کرد. هفته قبل هم مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در طی سخنانی از «ویروس ووهان» نام برده بود. وزارت خارجه چین رسماً به این اظهارات اعتراض کرده است. آمریکاییهای چینیتبار میترسند که مردم آنها را مسئول شیوع کرونا بدانند.
یکی دیگر از دلایل رونق کسب و کار اسلحهفروشیها وحشت مردم از اعلام حکومت نظامی و کمبود مواد غذایی است.
ران سگا، صاحب یک اسلحهفروشی با اشاره به این نگرانیها میگوید:
« مردم نگران اند و باید هم نگران باشند. اما آیا واکنش صحیح احتکار اسلحه و دستمال توالت است؟»
او به خود پاسخ داد:
«هر کسی باید خودش تصمیم بگیرد که چه چیزی برایش مهم است.»
در استرالیا درگیری بر سر دستمال توالت از همان آغاز شیوع کرونا در جهان خبرساز شده بود.
منبع: تاگس شاو
بیشتر بخوانید: