اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت برگزاری انتخابات آزاد، شفاف و منطبق بر قانون اساسی، “بخش بزرگی از مشکلات ايران را حل میکند.”
به گزارش منابع خبری، هاشمی رفسنجانی در ديدار با اعضای شورای عمومی انجمن اسلامی دانشکده فنی دانشگاه تهران و برخی ديگر از دانشگاههای ايران گفت: “برگزاری انتخابات آزاد، علاوه بر افزايش اعتماد مردم و دوستداران نظام، دشمنان خارجی کشور را در بسياری از زمينهها خلع سلاح و مأيوس میگرداند.”
به گفته هاشمی رفسنجانی، شرايط کنونی ايران از لحاظ داخلی و خارجی “بدتر از دوران پايان جنگ هشت ساله ايران و عراق نيست.”
وی افزود: “راه برونرفت از اين شرايط تنها در سايه تدبير، عقلانيت و همچنين استفاده از همه ظرفيتهای انسانی و مديريتی و منابع مالی کشور و بهويژه حفظ و تقويت وحدت و همدلی از يک سو و نيز پرهيز از روزمرگی، پايبندی به صداقت، اعتدال و دوری از افراط و تفريط و جنجالآفرينیهای کاذب از سوی ديگر است.”
هاشمی رفسنجانی پس از انتخابات بحثبرانگيز رياستجمهوری ايران در سال ۱۳۸۸ رويکردی انتقادی در قبال حکومت ايران به خود گرفت.
گسترش يافتن اين انتقادات سبب شد که وی از رياست مجلس خبرگان رهبری کنار گذاشته شود.
هاشمی رفسنجانی “آزادی زندانيان سياسی و آزادی رسانهها” را از جمله پيششرطهای حل وضعيت فعلی ايران میداند.
هاشمی رفسنجانی چند ماه پيش نيز گفته بود: اگر به مردم و جوانان ميدان و فضا برای انتقاد سالم و فعاليت داده نشود، اين انتقادات خاموش نخواهد شد و چه بسا به محفلهای خانگی و زيرزمينی کشيده شود
اکبر هاشمی رفسنجانی چند ماه پيش نيز گفته بود: “اگر به مردم و جوانان ميدان و فضا برای انتقاد سالم و فعاليت داده نشود، اين انتقادات خاموش نخواهد شد و چه بسا به محفلهای خانگی و زيرزمينی کشيده شود.”
هاشمی رفسنجانی پس از انتخابات بحثانگيز رياستجمهوری ايران در سال ۱۳۸۸ همواره مورد انتقاد حاميان حکومت قرار داشته است. وی از خواستههای گروهی از مخالفان دولت حمايت میکرد.
اکبر هاشمی رفسنجانی که هماکنون ۷۸ سال سن دارد در سال ۱۳۱۳ در روستای “بهرمان” نوق در حومه شهرستان رفسنجان به دنيا آمد.
وی پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ ايران، سمتهای رئيس مجلس، رئيسجمهوری، رئيس مجلس خبرگان رهبری و رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام را بر عهده داشته است.
مجمع تشخيص مصلحت در سال ۱۳۶۶ به فرمان آيتالله خمينی، رهبر پيشين جمهوری اسلامی برای حل اختلافات بين شورای نگهبان و مجلس تشکيل شد. آيتالله خامنهای از سال ۱۳۶۶ تا ۱۳۶۸ رئيس اين نهاد بود.
اين نهاد نظارتی در جريان بازنگری قانون اساسی بهعنوان يکی از تشکيلات جمهوری اسلامی به قانون اساسی افزوده شد. از مهرماه ۱۳۶۸ تاکنون رياست مجمع تشخيص مصلحت بر عهده هاشمی رفسنجانی است.
“حل اختلافات بين شورای نگهبان و مجلس، حل معضلات نظام و مشورت دادن به رهبر ايران برای تعيين سياستهای کلی نظام” از وظايف مجمع تشخيص مصلحت است.
اعضای مجمع تشخيص مصلحت را همواره آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ايران منصوب میکند.
شارلاتان…
کاربر مهمان / 11 September 2012