افزایش نرخ بنزین و افزایش تقاضا برای گازسوز کردن خودروها، دسترسی به سیلندر گاز مایع برای خانواده‌ها را سخت و هزینه‌بر کرده است. در استان سیستان و بلوچستان مردم ساعت‌های طولانی در صف دریافت سیلندر گاز مایع می‌مانند و به ناچار برای تامین یک کپسول ۱۱ کیلویی بیرون از صف باید چهار تا پنج برابر نرخ دولتی را بپردازند.

صف دریافت گاز در بلوچستان
مردم در سیستان و بلوچستان باید ساعت‌های طولانی منتظر بمانند تا شاید یک سیلندر گاز به دستشان برسد.

از مجموعه ۱۸ شهرستان و صدها روستا در سیستان و بلوچستان، تنها بخش کوچکی از زاهدان به گاز شهری لوله‌کشی دسترسی دارد. مابقی باید برای تامین یک سیلندر ۱۱ کیلویی ساعت‌های طولانی در صف انتظار بمانند یا اینکه چهار تا پنج برابر نرخ آن را بپردازند.

به گزارش خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا)، قیمت یک سیلندر ۱۱ کیلویی هشت هزار تومان است، اما امکان و شانس دسترسی به آن پس از ساعت‌های طولانی در صف ایستادن، کم است و اگر کسی این فرصت را از دست بدهد در دکه‌های شهر باید ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان برای یک کپسول بپردازد.

در این شرایط به گفته حسین‌علی اکبری، دبیر خانه کارگر زاهدان (از تشکل‌های کارگری دولت ساخته)، کم‌فروشی هم می‌شود و «سیلندرهای دولتی گاهاً با وزن غیرواقعی به فروش می‌رسد».

آنگونه که ساکنان زاهدان به خبرنگار ایلنا گفتند؛ پولدارها برای تهیه سیلندر گاز مشکل ندارند، مشکل برای کارگران و کم‌درآمدها است که باید «سرمای خشک» را تحمل کنند. برخی از آنها حتی شب تا صبح را در صف منتظر می‌مانند تا شاید یک کپسول به خانه ببرند.

مقام‌های دولتی و مدیران شرکت پرسی ایران گاز هم در واکنش به صف‌های بلند و کمبود گاز مایع، دلایل مختلفی بیان می‌کنند. یکبار فاصله زیاد شهرها در استان را بهانه می‌گیرند و یکبار هم میل به گازسوز شدن خودروها.

مدیرعامل شرکت پرسی ایران گاز زمان لازم برای رسیدن واگن‌های حامل گاز از پالایشگاه به زاهدان را ۲۴ تا ۴۸ ساعت اعلام کرده و گفته که گازسوز کردن خودروها « یک مصرف غیرمنطقی به توزیع و فروش گاز اضافه کرده است».

در بوشهر که یکی از قطب‌های گاز ایران به شمار می‌رود هم وضعیت به همین آشفتگی است. در گناوه کمبود گاز گزارش شده است.

محمدحسین داریونی، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت گناوه کمبود سیلندر گاز و گاز مایع را در این منطقه تایید کرده اما مشکل را مربوط به پالایشگاه آبادان به عنوان تامین کننده گاز مایع گناوه دانسته است.

به گفته او سهمیه اختصاص یافته به استان بوشهر بدون اعلام قبلی کاهش یافته است.

مقام‌های ارشد وزارت نفت تا به حال به گزارش‌های کمبود گاز واکنشی نشان نداده‌اند اما زمزمه‌هایی مبنی بر احتمال افزایش نرخ گاز در ماه‌های آینده در جریان است.


در همین زمینه: