باشگاه خبرنگاران جوان وابسته به صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، خبرگزاری رویترز را به “استخدام جاسوس” برای فعالیت در این کشور متهم کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان روز سهشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۱ نوشت: “آقای الف-الف از فعالین ضد انقلاب و مشاور اطلاعاتی صهیونیستها، چندی است که در حال جذب عوامل جاسوسی در ایران تحت عنوان استخدام خبرنگار برای سرویسهای خبری تحت سیاست دستگاههای اطلاعاتی غربی است.”
اشاره این باشگاه خبری به امیرفرشاد ابراهیمی از فعالان ایرانی خارج از کشور است که در صفحه فیسبوکش اطلاعیه خبرگزاری رویترز را در خصوص برگزاری دوره آموزشی به اشتراک گذاشته است.
باشگاه خبرنگاران جوان نوشته است: “طبق روال همیشگی اینگونه همکاریهای تحت پوشش خبرنگار، کلیه هزینههای سفر و اقامت ایرانیانی را که برای این موضوع استخدام میشوند، این رسانه انگلیسی بر عهده گرفته است.”
به گفته باشگاه خبرنگاران جوان، رسانه وابسته به صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، “رویترز در ماههای اخیر در عمل نقش خود را به عنوان یک رسانه از دست داده و صرفاً به عمله سیاسیون غربی در موثر نشان دادن تبلیغات تحریمهای ضد ایرانی تبدیل شده است.” باشگاه خبرنگاران جوان در حالی این اتهام را مطرح کرده که رویترز در ایران دفتر رسمی دارد.
به گفته این باشگاه خبری، “رویترز در ماههای اخیر در عمل نقش خود را به عنوان یک رسانه از دست داده و صرفاً به عمله سیاسیون غربی در موثر نشان دادن تبلیغات تحریمهای ضد ایرانی تبدیل شده است.”
باشگاه خبرنگاران جوان در حالی این اتهام را مطرح کرده که رویترز در ایران دفتر رسمی دارد، با این حال فعالیت این دفتر از چند ماه پیش به حال تعلیق درآمده است.
در روزهای نخست سال جاری خورشیدی، خبرگزاری رویترز گزارشی درباره آموزش سه هزار زن نینجا (رزمی کار) در کرج تهیه کرد. رویترز در این گزارش، هدف از این آموزشها را “آمادگی زنان برای کشتن متجاوزان خارجی” اعلام و دولت ایران را به آموزش آدمکشها متهم کرده بود.
با انتشار این گزارش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، فعالیت خبرگزاری رویترز را در تهران به دلیل تیتر “جعلی” گزارش یادشده متوقف کرد.
اردیبهشتماه سال جاری نیز پریسا حافظی، رئیس دفتر رویترز در ایران به دلیل ارسال گزارش ویدئویی یادشده به دادگاه احضار شد.
شماری از رزمیکاران ایرانی نیز که تصاویر آنها در این گزارش منتشر شده بود، از رویترز شکایت کردند. در پی انتشار این گزارش و شکایت زنان رزمیکار از رویترز، این خبرگزاری بخشهایی از گزارش یادشده را اصلاح کرد.
به گفته، محمدجواد آقاجری، مدیرکل رسانههای خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران “احتمال این که فعالیتهای خبرگزاری رویترز در تهران با نظر دادگاه بهطور کلی پایان یابد وجود دارد که در این صورت دفتر این خبرگزاری تعطیل خواهد شد”.