ايران با ارسال نامه‌ای به بان کی‌ مون، دبير کل سازمان ملل متحد خواهان دخالت اين نهاد بين‌المللی برای آزادی ايرانيان ربوده شده در سوريه شد.

به گزارش رويترز، علی‌اکبر صالحی در اين نامه ايرانيان ربوده‌شده را “زائر و امدادگر” ناميده است.

به گفته مقامات ايران ۴۷ زائر ايرانی و يک مترجم افغانستانی روز شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۱ در مسير مقبره حضرت زينب، فرزند علی بن ابی‌طالب، نخستين امام مسلمانان شيعه، در حومه شهر دمشق، در جاده فرودگاه ربوده شدند.

ارتش آزاد سوريه که از مخالفان حکومت اين کشور است، اين افراد را به ظن “نظامی‌بودن” در اختيار دارد. اما تهران می گويد اين اتهام را که ايرانيان ربوده‌شده نظامی بوده‌اند، رد کرده است.

جمهوری اسلامی ايران در يادداشت خود به دولت آمريکا مسئوليت تأمين امنيت جان ۴۷ ايرانی ربوده شده در دمشق را متوجه ايالات متحده دانسته است

جمهوری اسلامی ايران همچنين در يادداشت خود به دولت آمريکا مسئوليت تأمين امنيت جان ۴۷ ايرانی ربوده شده در دمشق را متوجه ايالات متحده دانسته است.

حسين امير عبداللهيان، معاون وزير امور خارجه ايران افزون بر دولت آمريکا از دولت‌های قطر و ترکيه نيز خواسته است تا نسبت به حفظ جان ايرانيان ربوده‌شده توجه نشان دهند.

همچنين رضا زبيب، مديرکل آمريکای شمالی وزارت امور خارجه ايران نيز دولت آمريکا را مسئول سلامت ۴۷ ايرانی ربوده‌شده دانست و گفت: “از دولت آمريکا انتظار می‌رود با استفاده از نفوذ خود نزد ربايندگان امکان آزادی فوری و بدون قيد و شرط آن‌ها را فراهم نمايد.”

روز دوشنبه شورشيان سوريه اعلام کردند سه تن از گروگان‌های ايرانی بر اثر حمله هوايی حکومت سوريه به حومه دمشق کشته شدند.

شورشيان سوريه گفتند اگر ارتش سوريه حملات خود را متوقف نکند باقيمانده اسرا را نيز خواهند کشت.

جمهوری اسلامی ايران نزديک‌ترين دوست حکومت بشار اسد در منطقه به‌شمار می‌رود.