فرستاده حقوق بشر سازمان مل متحد برای تحقيق درباره خشونتهای گروهی در غرب ميانمار که به کشته شدن ۷۸ تن انجاميده است به اين کشور سفر کرد.
به گزارش آسوشيتدپرس، سفر توماس اوجهآ کوئنتينا به غرب ميانمار امروز، ۳۱ ژوئيه انجام شد و ارزيابی او از رويدادهای اين کشور میتواند سنجهای برای ارزيابی اصلاحاتی باشد که تين شين، رئيس جمهوری منتخب ميانمار پس از چندين دهه حکومت نظامی انجام داده است.
بر اين اساس فرستاده سازمان ملل به ايالت راخين سفر کرد تا بهطور مستقيم شهرها و شهرکهايی را که ماه قبل شاهد شورشهای دستهجمعی و خشونتهای بسيار ميان بودايیهای راخين و مسلمانان روهينگيا Rohingya بوده است، مشاهده کند.
اين خشونتها اکنون فرونشسته است، اما گروههای حقوق بشر و گروههای اسلامی خواستار حمايت از جامعه مسلمانان راهينگيا شدهاند.
ميانمار مسلمانان روهينگيا را بهعنوان يکی از گروههای قومی خود به رسميت نمیشناسد و بسياری در اين کشور آنها را مهاجرانی میدانند که بهطور غيرقانونی از بنگلادش به آنجا آمدهاند
ميانمار مسلمانان روهينگيا را بهعنوان يکی از گروههای قومی خود به رسميت نمیشناسد و بسياری در اين کشور آنها را مهاجرانی میدانند که بهطور غيرقانونی از بنگلادش به آنجا آمدهاند.
سازمان ملل متحد میگويد حدود ۸۰۰ هزار روهينگيا در ميانمار زندگی میکنند و آنها را جزو مردمانی ناميده است که در دنيا از همه بيشتر تحت آزار و اذيت بودهاند.
کوئينتانا در بيانيهای که پيش از سفر خود منتشر کرد، متذکر شد اين خشونتها در راخين يکی از چالشهايی است که ميانمار علیرغم اصلاحات سياسی اخير خود با آن مواجه است.
او امروز مطابق برنامه به شهرستانهای مائونگداو و بوتيداونگ در نزديکی مرز بنگلادش سفر کرد که اکثريت ساکنان آن مسلمان هستند.
کوئينتانا فردا (چهارشنبه) نيز از کمپ پناهندگان در ايالت مرکزی برمه بازديد میکند.
سازمان ملل دليل ديگری نيز برای پیگيری موضوع راخين دارد چرا که پنج کارگر سازمان پناهندگی جهانی جزو ۸۵۸ تنی هستند که همچنان در ارتباط با ناآرامیها در بازداشت بهسر میبرند.
اين کارگران به شرکت در ناآرامیها و خشونتها و بهطور خاص “به آتش کشيدن روستاها” متهم شدهاند.