شیدا گراوند، یک پرستار بیمارستان امام علی شهرستان چرداول در ایلام حین کار دچار ایست قلبی شد و جان باخت. تاریخ دقیق این حادثه اعلام نشده است.

کار بیش از اندازه پرستاران برای آنها خطر جانی در بر دارد ــ عکس: آرشیو

خبرگزاری دولتی ایلنا نوشته است که مسئولان سازمان نظام پرستاری گفته‌اند پیش از اعلام نظر پزشکی قانونی حاضر به اظهار نظر درباره مرگ این پرستار نیستند زیرا موضوع «بارحقوقی» دارد.

پرستاران بارها اعتراض خود را نسبت به شدت کار ابراز کرده‌اند. ایلنا به نقل از محمدرضا شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار نوشته است «داشتن بیماری‌های پیش‌زمینه با وجود فشار و استرس کاری بالای پرستاران گاهاً مسبب ایست قلبی پرستاران در حین کار یا بعد از کار بوده است اما دلیل مرگ این پرستار هنوز مشخص نیست.» او اما افزوده: «پیشتر موارد متعددی از مرگ پرستاران در حین کار و به دلیل فشار کاری بالا رخ داده است.»

شریفی مقدم همچنین به استرس پرستاران شرکتی بدلیل بلاتکلیفی شغلی‌شان اشاره کرده و افزوده است آن‌ها در دالان‌های انتظار استخدام به سر می‌برند و فشار کاری بیشتری را تحمل می‌کنند. «حداقل حقوق را نیز دریافت می‌کنند و بیشترین بار خدمات درمانی در بیمارستان‌ها بر دوش پرستاران طرحی است که متأسفانه بکارگیری نیز نمی‌شوند.»

در فروردین سال گذشته نیز یک پرستار جوان ۲۴ ساله به نام سعید عالیان در شهر لار حین کار، دچار پارگی آئورت و مرگ مغزی شد. سازمان نظام پزشکی در پی مرگ این پرستار در پایگاه اطلاع‌رسانی خود نوشت:

«آسیب‌های سختی کار و کمبود نیرو در بخش پرستاری، سال‌های سال است که مرگ و میرهای پنهانی را به دنبال داشته که مرگ پرستار جوان در اثر خستگی ناشی از شیفت‌های متعدد، می‌تواند نمونه‌ای از ده‌ها و صدها مرگ و میر پرستاران کشور باشد.»

براساس اعلام علی محمد آدابی، رئیس پیشین سازمان نظام پرستاری، در پنج سال گذشته، ۱۷ پرستار ۲۵ تا ۴۰ ساله بر اثر سندروم کاروشی (مرگ ناشی از خستگی مفرط) جان داده‌اند.


در همین زمینه: