دولت چین (یکشنبه، ۲۱ خرداد ۱۳۹۱) اعلام کرد که بهطور غیر منتظرهای صادرات این کشور در سال جاری افزایش یافته است. با اینحال کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند که چین نمیتواند صرفاً با کمک صادرات مانع از وقوع بحران اقتصادی شود.
حسن نظری، مدیر گروه اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در گفتوگویی که ایسنا در فروردین ماه سال جاری با او انجام داده بود، با تاکید بر اینکه واردات بیرویه از چین تولید ملی در ایران را با آسیبهای جدی مواجه کرده، گفته بود: «در قانون اجرای طرح هدفمندی یارانهها که باعث تغییر در قیمتها شد، آمده بود که باید واحدهای تولیدی مورد حمایت قرار گیرند، زیرا حاملهای انرژی با افزایش قیمت روبهرو میشوند و برای اینکه واحدهای تولیدی دچار آسیب نشوند باید از آنها حمایت کرد؛ یعنی همانطور که از افراد جامعه با پرداخت یارانهها حمایت شد، باید به همین نسبت از دستگاههای تولیدی نیز حمایت میشد تا چرخه تولید از رونق نیفتد، اما چون این امر مهم تحقق نیافت و تولیدات کشور حمایت نشد و از سوی دیگر با واردات بیرویه مخصوصاً از کشور چین روبهرو شدیم، تولید ملی ما دچار آسیبی جدی شد.» ( +)
از آن سو، گمرک چین اعلام کرده که در ماه مه حجم صادرات این کشور به میزان ۱. ۱۴ درصد افزایش یافته و به این ترتیب به ارزش صادرات این کشور به میزان ۳۴۰ میلیارد دلار افزوده شده.
چین در زمینه تولید پارچه و لباس مهمترین کشور جهان است
—————-
در گزارشی که گمرک چین، امروز، یکشنبه، ۲۱ خرداد انتشار داده، واردات این کشور هم در ماه جاری به میزان ۷. ۱۲ درصد افزایش پیدا کرده. در ماه آوریل سال جاری این میزان فقط ۳. ۰ بود. (+)
خبرگزاری رویترز در گزارشی که ۲۱ مه منتشر کرد، از افزایش واردات نفت خام چین از ایران در پی «حل مناقشات بر سر قراردادهای سالانه» خبر داد.
اطلاعات گمرک چین نشان میدهند، واردات نفت این کشور از ایران در ماه آوریل با ۵۳. ۲ درصد افزایش، از ۲۵۳ هزار بشکه در ماه مارس به ۳۸۸ هزار و ۳۴ بشکه در روز رسیده است.
در مجموع اقتصاد چین در مقایسه با سال گذشته در همین تاریخ یک رشد هفت درصدی را نشان میدهد. حکومت چین امید دارد که بتواند این رشد را باز هم ارتقاء دهد و تا پایان سال جاری به ۱۰ درصد برساند. در سال ۲۰۱۱ رشد اقتصادی چین به بیش از ۲۰ درصد رسیده بود.
یک کارخانه تولید قطعات الکترونیکی در شانگهای.
—————-
به این ترتیب هرچند که رشد اقتصادی ده درصدی چین با کشورهای صنعتی در اروپا قابل مقایسه نیست، اما در مقیاس چینی، این کشور با رکود اقتصادی مواجه شده و حجم تولید صنعتی نیز در این کشور به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده است. در ماه مه، بنا به گزارش گمرک چین میزان حجم تولید صنعتی به ۶. ۹ درصد بالغ میشد. این امر به این نگرانی دامن زده که شاید چین هم پس از سالها به یک رکود اقتصادی دامنگیر مبتلا شود.
همزمان با این تحولات از میزان تورم در چین کاسته شده است. تورم در این کشور سه درصد است و به این ترتیب به پایینترین حد نصاب تورم در سالهای گذشته رسیده.
در همان حال صنعت خودرو در چین با رونق بیسابقهای مواجه شده است و بنا به اطلاعاتی که گمرک چین امروز انتشار داده، یک رشد ۱۶ درصدی را نشان میدهد. هر سال خودروسازان چینی شش میلیون و ۳۳۰ هزار خودرو تولید کردهاند. بازار خودرو چین برای کشورهای اروپایی و ژاپن بسیار اهمیت دارد.
چین از مهمترین صادرکنندگان پنبه در جهان است
———————
گفتنیست که چین در خاورمیانه بعد از امارات متحده عربی، بیشترین میزان صادرات را به ایران داشته است. در سال گذشته حجم واردات ایران از چین بهبیش از هفت میلیارد دلار رسیده بود. واردات برخی کالاهای پیشپاافتاده از چین مانند رب گوجه فرنگی، سیر، شلنگ پلاستیکی، بند شلوار و دکمه لباس، در هفتههای گذشته خبرساز بودهاند. ایران علاوه بر نفت، فرش، خرما و زعفران، خشکبار نیز به چین صادر میکند.
با سلام
دوستانی که مثل بنده در ایران درس خوانده اند میدانند که در نوشتن اعداد اعشاری ممیز به کار برده میشود و این ممیز هم با ممیز انگلیسی تفاوت دارد. در اعداد فارسی ممیز را با “/” نشان میدهند و نه “.” خواهش مندم دوستان به این نکته توجه داشته باشند چون در نوشته ها موجب سردرگمی میشود. نکته دیگر اینکه تخته کلید های کامپیوتری یا بهتر بگویم همان نرم ازار ها به گونه ای هستند که اگر بخواهیم بنوبسیم چهار و شش دهم اینطور در میاید 4/6 که این هم اشتباه است و بایستی انرا برعکس نوشت (یعنی شش و چهار دهم) تا درست دراید به شکل زیر. 6/4
به هر حال از لطف دوستان نویسنده بایت رفع این نقیصه ممنون هستم و مطمئن هستن تمام کاربران ایران از این توجه خوشحال خواهند شد.
کاربر مهمان / 11 June 2012