سه تيم ناظران سازمان ملل متحد در سوريه به حوالی روستای القبير رسيدند که به گفته فعالان مخالف، نيروهای حکومتی سوريه روز چهارشنبه در آن دست به قتلعام مردم زده بودند.
به گفته اليزابت پالمر، خبرنگار سیبیاس نيوز که به همراه ناظران سازمان ملل به آن منطقه سفر کرده است، امروز، هشتم ژوئن (۱۹ خرداد) سه تيمی که با ۱۱ خودروی زرهپوش از شهرهای دمشق، حما و حمص به سمت روستای القبير روانه شده بودند، به حوالی آن رسيدند.
پالمر روستای القبير را فقط کمی بزرگتر از يک مجتمع مسکونی توصيف میکند.
از ميان خودروهای ناظران سازمان ملل، يکی وارد القبير شده است تا شرايط را از نظر امنيتی بررسی کند و بقيه در حوالی روستا در انتظار چراغ سبز از سوی آن خودرو ماندهاند تا بتوانند وارد شوند.
اين در حالی است که نظاميان سوری روز گذشته در ايستگاههای بازرسی جادههای منتهی به القبير، گروهی از مأموران سازمان ملل را که قصد ورود به اين روستا را داشتند، متوقف ساخته و از ورود آنها به روستا جلوگيری کرده بودند.
کوفی عنان شب گذشته به شورای امنيت سازمان ملل متحد گفت موانعی که بر سر راه اجرای برنامه آتشبس او در سوريه ايجاد شده است، بايد “پيامدهايی” داشته باشد
همچنين انبوهی از افراد محلی که خشمگينانه شعارهايی را در طرفداری از بشار اسد فرياد میکشيدند، از ورود آنها به القبير جلوگيری کرده و به آنها هشدار داده بودند که اگر وارد روستا شوند با خشونت مواجه خواهند شد.
تعدادی از مأموران سازمان ملل به خبرنگار سیبیاس نيوز گفتهاند که نيروهای حکومتی در روز گذشته برخی از ناظران را تا ساعتها تحت بازداشت نگه داشته بودند.
ژنرال رابرت مود، سرپرست ناظران سازمان ملل در سوريه روز پنجشنبه اظهار داشت که برخی از مأموران سازمان ملل در هفته جاری هنگام انجام مأموريت خود در سوريه به آتش گلوله بسته شدهاند. اما هيچ تلفاتی در اين زمينه گزارش نشده است.
شهر حما که ناظران امروز در آن گرد هم آمده بودند، فقط حدود ۱۵ مايل از روستای القبير فاصله دارد.
به گفته پالمر، امروز حدود ۲۰ ناظر غير مسلح و ۱۰ تن از ديگر مأموران سازمان ملل با ۱۱ خودروی زره پوش به حوالی اين روستا رسيدهاند.
کوفی عنان، سفير ويژه سازمان ملل متحد در امور سوريه نيز شب گذشته به شورای امنيت سازمان ملل متحد گفت موانعی که بر سر راه اجرای برنامه آتشبس او در سوريه ايجاد شده است، بايد “پيامدهايی” داشته باشد. عنان با اين سخن به وضوح بر لزوم وضع تحريمهای بيشتر عليه سوريه صحه گذاشته است.
همچنين امروز صليب سرخ جهانی نسبت به وضعيت سوريه هشدار داد و گفت بر اثر ادامه جنگ ميان حکومت اين کشور و مخالفات هر روز بر تعداد مردم بیخانمان افزوده میشود.
بهگفته صليب سرخ جهانی زخمیشدگان و بيماران بهمنظور دريافت مراقبتهای ويژه و مواد مورد نياز مشکل دارند و در مناطق جنگی کمبود نان و مواد غذايی مشهود است.
هشام حسن، سخنگوی صليب سرخ جهانی در يک نشست خبری در ژنو گفت: “در حال حاضر وضعيت بسيار نگرانکننده است. نه فقط در حما بلکه در بسياری ديگر از مناطق.”
صليب سرخ جهانی اعلام کرد که تعدادی از آوارگان هماکنون در مدارس، مسجدها و کلیساها زندگی میکنند، و بسیاری از زیرساختها، از جمله سیستم تأمین آب، باید هر چه سريعتر تعمیر شوند.
به کسانی که تمایل دارند روند شکل گیری « انقلاب» 57 در ایران و دخالت دولت های غربی را در این ماجرا بدانند پیشنهاد می کنم وضعیت کشور سوریه در با دقت پیگیری کنند، با این تفاوت که دوران جنگ سرد به سر آمده و دیگر دولت شوروری وجود ندارد و حکومت های غربی با مانع بزرگی به نام دولت روسیه برخورد کرده اند. چرا که دولت های غربی در پی آنند که به شکل غیر قانونی و با خشونت دولتی دست نشانده شان را ساقط و مشتی مزدور- مانند نمونه ی ایران- بر سر ملت سوریه آوار کنند. و همچنین پیگیری رسانه های دغل بین المللی نیز بسیار جالب است که در زیر لوای حمایت از «حقوق بشر» در اصل از تروریست های سوریه حمایت می کنند و به خیال شان افکار عمومی را هم در دست دارند.
کاربر مهمان / 08 June 2012