مدیر کل سلامت روان وزارت بهداشت ایران می‌گوید که متوسط شیوع انواع بیماری‌های روانی در تهران نسبت به سایر شهرهای ایران، بالا‌تر است و بیش از یک سهم مردم این شهر به اختلالات روانی دچار هستند.

 
به گزارش خبرگزاری فارس، عباس علی ناصحی، مدیر کل سلامت روان وزارت بهداشت ایران روز شنبه، ۳۰ اردیبهشت ماه جاری گفت: “برپایه آخرین تحقیقات انجام شده از سوی شهرداری تهران در سال ۱۳۸۸ پیرامون شیوع بیماریهای روانی در تهران، نزدیک به ۳۴ درصد از مردم شهر تهران به یکی از انواع بیماری‌ها و اختلالات روانی مبتلا هستند.”
 
مدیر کل سلامت روان وزارت بهداشت ایران: شاخص نخست مرگ و میر در بین زنان ایرانی مربوط به بیماری‌های روانی است
 
وی  شیوع بیماریهای روانی در کشور را برپایه آخرین مطالعه وزارت بهداشت در سال ۸۴ نزدیک به ۲۱ درصد (۱۶ درصد از مردان و ۲۶ درصد از زنان ایرانی) عنوان کرد و افزود:” ‌ این آمار فقط دربرگیرنده موارد بیمارانی است که به خدمات روانپزشکی سرپایی یا بستری نیازمند هستند. “
 
این مقام مسئول در وزارت بهداشت با اشاره به کمتر بودن میزان مرگ و میر ناشی از تصادفات و حملات قلبی و عروقی در مورد زنان ایرانی، گفته بود:” شاخص نخست مرگ و میر در بین زنان ایرانی مربوط به بیماری‌های روانی است. “
 
به گزارش تارنمای خبرآنلاین، پیش از این در تیرماه سال گذشته بهزاد دماری، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست “تجربیات جهانی و نگاهی همه جانبه به پیشگیری از کودک‌آزاری”گفته بود: ” شیوع بیماری‌های روانی در سال ۱۳۷۹ نزدیک به ۲۱ درصد بود در حالی که اکنون این میزان به ۳۴ و ۹ دهم درصد افزایش یافته است و این روند رو به افزایش است. “
 
وی با انتقاد از “سیاستهای کلان کشور در زمینه سلامت روانی شهروندان افزوده بود:” رتبه ایران در رتبه‌بندی نشاط ملت‌های جهان، در سال ۲۰۰۶ بین ۱۷۰ کشور ۹۶ بود. اکنون می‌توان برآورد کرد بیش از ۲۵ میلیون بیمار روانی ایرانی در کنار افراد سالم، زندگی می‌کنند. “
 
شهرام خرازی‌ها، مدیرگروه سلامت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران، نیز اصلی ترین عامل شیوع بیماری های روانی را متوجه “بخش دولتی و ناشی از نبود برنامه مشخص از سوی وزارت بهداشت، ضعف نظارت، اجرا نشدن قوانین و ضوابط موجود سر راه ساماندهی بیماریهای روانی در کشور” دانسته بود.
 
به گزارش تارنمای ملت، جواد علاقبندراد، رئیس انجمن روانپزشکى کودک و نوجوان نیز  چندی پیش از” شیوع ۲۰ درصدی اختلالات روانی مانند انواع و اقسام اختلالات ارتباطى، پرخاشگرى و افسردگى میان کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال ایرانی” خبر داده بود.
 
این در حالی است که به گزارش تارنمای سلامت نیوز به گفته مهدی صابری، رئیس بخش روانپزشکی سازمان پزشکی قانونی، “پس از گذشت ۵۰ سال از زمان تصویب قانون سال ۱۳۳۹ برای ایجاد مکانی مناسب برای درمان و نگهداری مجرمان دارای بیمار روانی، هنوز هیچ بیمارستان روانپزشکی قانونی در کشور ایجاد نشده است.”
 
گفته می‌شود در سال ۱۳۸۸، اصلی ترین عامل شکایات مردم از یکدیگر، “ضرب و جرح” بوده است موضوعی که نشان می‌دهد آستانه تحمل افراد به دلیل مشکلات فراوان زندگی، به شدت کاهش یافته است.